MEB öğretmen il dışı atama tarihleri ne zaman? Öğretmen il dışı atama şartları nelerdir?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmen il dışı atama başvuru tarihlerini açıkladı. Peki MEB öğretmen il dışı atama tarihleri ne zaman? Öğretmen il dışı atama şartları nelerdir? İşte konu hakkında merak edilenler...

24.07.2022-13:02 - (Son Güncelleme: 24.07.2022-13:02)

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ‘’2022 Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Ve Zorunlu ve Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyuru’’ adı altında öğretmen il dışı atama tarihlerini açıkladı. Öğretmenler ise MEB’in öğretmen il dışı atama tarihlerini ve başvuru şartlarını öğrenmek için hızla arama motorlarına yöneldi. Peki MEB öğretmen il dışı atama tarihleri ne zaman? Öğretmen il dışı atama şartları nelerdir?

MEB öğretmen il dışı atama tarihleri ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmen il dışı atama başvuru tarihlerini açıkladı. İşte MEB’in konu hakkında yayınladığı takvim:

Öğretmen il dışı atama başvuru tarihleri: 25 Temmuz- 29 Temmuz 2022 (Saat 16.00)

Atamalar: 1 Ağustos 2022

İlişik kesme: 2 Ağustos 2022’den sonra

Öğretmen il dışı atama

Öğretmen il dışı atama şartları nelerdir?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmen il dışı atama başvuru şartlarını da açıkladı. İşte öğretmen il dışı atama başvuru şartları:

1. Adaylığı kaldırılmış olmak,

2. 31 Aralık 2022 tarihi itibarıyla bulundukları ilde en az üç yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak,

3. 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 4’üncü maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken üç yıllık çalışma süresi sonunda öğretmen kadrosuna atananlar bakımından, bu bölümün 1 ve 2’nci maddesine ek olarak öğretmen kadrosuna atandıkları tarihten itibaren 31 Aralık 2022 tarihi itibarıyla bir yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak, şartları aranacaktır.

Öğretmen il dışı atama başvuruları nasıl yapılır?

MEB’in açıklamasına göre öğretmen il dışı atama başvuruları “mebbis.meb.gov.tr” veya “personel.meb.gov.tr” adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu’nu doldurulmasıyla yapılacak. Başvuru yapmak isteyenler ise Elektronik Başvuru Formu’na yansıtılacak kimlik, öğrenim, Bakanlık atama alanı, hizmet süresi, hizmet puanı ve benzeri bilgilerini başvuru yapmadan önce MEBBİS e-Personel Modülünden (Özlük) kontrol ederek yanlış ya da eksik bilgilerinin düzeltilmesini belgeye dayalı olarak eğitim kurumu, ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerinden alacaklar. Atamaların yapılacağı 20 il ise şunlar:

1 İstanbul

2 Adıyaman

3 Ağrı

4 Ardahan

5 Batman

6 Bingöl

7 Bitlis

8 Diyarbakır

9 Erzincan

10 Erzurum

11 Gaziantep

12 Hakkari

13 Iğdır

14 Kars

15 Mardin

16 Muş

17 Siirt

18 Şırnak

19 Şanlıurfa

20 Van

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal