MEB lise kayıtları ne zaman sona başlayacak? İlkokul ortaokul kayıtları başladı mı?

Okullar 12 Eylül 2022 tarihinde açılacak. Okulların kayıt tarihleri hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak isteyen öğrenciler ve velileri internet üzerinden araştırma yapıyor. Peki MEB lise kayıtları ne zaman başlayacak? İlkokul ortaokul kayıtları başladı mı? Soruların yanıtı haberimizde...

01.08.2022-09:42 - (Son Güncelleme: 01.08.2022-09:42)

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokul ve ortaokul kayıt tarihleriyle ilgili oalrak bir açıklama yaptı. LGS’nin tercihleriyle beraber liselerin kayıt tarihleri hakkında da araştırmalarına devam eden öğrenciler ve velileri internet üzerinden araştırma yapmayı sürdürüyor. İlkokul ve ortaokul öğrencileri de kendi okullarının kayıt tarihlerini merak ediyor. Peki MEB lise kayıtları ne zaman başlayacak? İlkokul ortaokul kayıtları başladı mı? 

İlkokul ortaokul kayıtları başladı mı? 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamaya göre ilkokul 1. sınıf ile ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin kayıt işlemleri E-Okul sistemi tarafından yapıldı. 1 Temmuz 2022 tarihinde başlayan kayıt işlemleri 31 Ağustos 2022 tarihine kadar sürecek.

Anasınıfı öğrencilerinin ise okullarına giderek kayıtlarını tamamlaması gerekiyor. 

Kayıt işlemlerini başlatmak isteyen veliler r "e-Okul.meb.gov.tr" ile e-devlet kapısı sisteminden İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt) hizmet başlığından kayıtlar yapılabilecek. Kayıt ve adres değişimi için ise öğrencinin velisinin 31 Ağustos 2022 tarihine kadar ilgili okulun idaresine başvuru yapması gerekiyor. 

Lise kayıtları ne zaman

MEB lise kayıtları ne zaman başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, lise kayıt tarihleri konusunda henüz resmi bir açıklama yapmadı. LGS 2022’ye giriş yapan adayların tercih sürecinin sona ermesi ve tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından lise kayıt işlemlerinin başlayacağı tahmin ediliyor. 

Lise kayıtları için gereken belgeler ise şu şekilde:

- Yerleştirme sonuç belgesi(Mezun olunan okuldan onaylı)

- İlköğretim Öğrenim Belgesi

- Öğrencinin Nüfus Cüzdanı ve Fotokopisi.(Nüfus cüzdanı kayıt sonrası iade edilecektir.)

- Veliye ait Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.

- Veli Adına “Yerleşim Yeri Adres Belgesi“(Nüfus Müdürlüklerinden Alınacaktır)

- 4 ya da 6 Adet vesikalık fotoğraf

- Kayıt için gelen kişi velâyet hakkına sahip değilse noter onaylı vekalet belgesi ve fotokopisi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal