MEB e okul karne notu nasıl öğrenilir? MEB E- Okul karne ve karne notu görüntüleme

Okulların kapanmasına az bir zaman kala öğrenciler e-okul sistemi üzerinden yazılı ve sözlü sınav puanlarına bakmakta ve karne notlarını, takdir ve teşekkür belgesi alıp almadıklarını hesaplamaktadırlar. MEB e-okul karne notu nasıl öğrenilir? E-okul takdir ve teşekkür belgesi nasıl hesaplanır? İşte ayrıntılar.

14.06.2022-17:28 - (Son Güncelleme: 14.06.2022-17:32) MEB e okul karne notu nasıl öğrenilir? MEB E- Okul karne ve karne notu görüntüleme

2021-2022 eğitim-öğretim yılı 17 Haziran 2022 Cuma günü bitiyor. Öğrenciler 3 ay süren bir yaz tatilin keyfini doyasıya çıkartacaklar. Okulların kapanmasına çok az bir süre kala öğrenciler sözlü ve yazılı sınav puanlarını e-okul sisteminden öğrenmektedirler. E-okul sisteminde öğrenciler yazılı ve sözlü sınav notlarını öğrenebilir, teşekkür mü takdir mi alacaklarına, ortalama puanlarına bakabilirler.

E-okul karne notları nasıl görünmektedir?

Karne notlarını öğrenmek için öncelikle 'e-okul.meb.gov.tr' adresine giriş yapmanız gerekmektedir. Ekranda sizden istenilen bilgileri doğru bir şekilde giriniz. Daha sonra sizden öğrencinin kimlik ve eğitim bilgileri istenmektedir. Son olarak öğrencinin fotoğrafını seçtikten sonra sistem açılmış olacaktır.

Sisteme girdikten sonra karne notlarını, devamsızlık bilgilerini eksiksiz şekilde öğrenebilirsiniz.

e okul

E-okul karne notu nasıl hesaplanır?

Karne notunuzun hesaplanması için 1. ve 2. hatta varsa 3. sınav puanınızı toplayarak toplam yazılı sayısına bölmeniz gerekmektedir. Bütün dersler için bu yolu denemelisiniz. Daha sonra bütün derslerden çıkan not ortalamasının hepsini toplayınız. Topladığınız not ortalamasını dönem içinde kaç ders alındıysa ona bölünür. Böylelikle karne not ortalamasını hesaplamış olursunuz.

E-okul takdir ve teşekkür hesaplama

İlköğretim, Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu'ndaki tüm sınıfların not ortalamasının Türkçe dersi için 55.00, diğer derslerin her biri için 45.00 tüm dersler için yarıyıl ağırlıklı ortalama 70.00-84.99 olanlar 'teşekkür belgesi' 85.00 puan ve üzeri olanlar 'takdir belgesi' sertifika ile ödüllendirilir. İlkokul sınıf öğretmenleri ve ortaokul öğrenci davranış değerlendirme kurulları tarafından ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak ilk beşe giren, çeşitli sosyal ve kültürel alanlarda üstün başarılara imza atanlara Onur Belgesi takdim edilir.

Şeref belgesi almaya hak kazananlar, özel toplantı ve törenlerde diğer öğrencilere duyurulur. Bu öğrencilerin adları ve fotoğrafları okulun web sitesinde yayınlanır. Çekilme veya yatay geçiş gibi yaptırımlara maruz kalan öğrencilere akademik yıl için takdir, ödül veya onur belgesi verilmez.

Lisede takdir teşekkür belgesi hesaplama

Okula devam etmeyi hedefleyen Milli Eğitim Bakanlığı, takdir ve teşekkürün hesaplanmasında kullanılan kriterleri değiştirdi. Öğrenci geçme oranları sertifika almak için yeterlidir, ancak 5 günden fazla devamsızlık yapan öğrenciler bu sertifikayı alamazlar.

Yönetmeliğe göre:

Öğrenci Ödülleri ve Okul Disiplin İşlemleri, mazeretsiz olarak 5 günden az bir süre devamsızlık yapan, tüm derslerden başarılı olan, yarıyıl notu 70.00 ve üzeri olan, çabası ve eylemlerindeki başarısı ile tanınan öğrencilere 100 puan üzerinden

a) 70.00'den 84.99'a kadar teşekkür belgesi,

b) 85.00'den itibaren takdir belgesi,

c) Ortaöğretimde en az üç sınıfta takdir belgesi alanlara üstün başarı belgesi verilir.

Rabia Uzunağaç
rabiauzunagacc@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal