MEB Bakanı Özer'den Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi Bekleyenlere Müjdeli Haber!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlerin merakla beklediği 'Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi'nin bu ay içinde TBMM'ye geleceğini duyurdu.

13.12.2021-11:58 - (Son Güncelleme: 13.12.2021-11:58) MEB Bakanı Özer'den Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi Bekleyenlere Müjdeli Haber!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bütçe görüşmeleri kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, öğretmenlerin merakla beklediği 'Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi'nin bu ay içinde TBMM'ye geleceğini duyurdu. Özer açıklamalarının devamında, "Öğretmenlerimize uzaktan eğitimde, seçeneklerini zenginleştirmek için Öğretmen Bilişim Ağı'nı (ÖBA) kurduk. Bu platformu ilk kez 21 Ocak-7 Şubat 2022 tarihleri arasındaki 2 haftalık tatilde uygulayacağız. Bu tarihler arasında öğretmenlerimizin mesleki gelişim eğitimlerini uzaktan eğitim olarak düzenleyeceğimizin müjdesini de buradan duyurmak isterim” dedi. TBMM Genel Kurulunda, Milli Eğitim Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2022 yılı bütçelerinin görüşmelerine başlandı. Genel kurul çalışmalarına katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer burada bir konuşma yaptı. Bakan Özer'in Milli Eğitim Bakanlığı'nın Meclis Bütçe görüşmelerinde yaptığı açıklamalardan satırbaşları şöyle:

UZAKTAN EĞİTİMDE SEÇENEKLER ZENGİNLEŞECEK

Bütçe görüşmeleri kapsamında açıklamalarına devam eden Milli Eğitim Bakanı Özer, öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi, inşallah bu ay içinde TBMM'ye gelecek dedi. Özer, Öğretmenlerimize uzaktan eğitimde, seçeneklerini zenginleştirmek için Öğretmen Bilişim Ağı'nı (ÖBA) kurduk. Bu platformu ilk kez 21 Ocak-7 Şubat 2022 tarihleri arasındaki 2 haftalık tatilde uygulayacağız. Bu tarihler arasında öğretmenlerimizin mesleki gelişim eğitimlerini uzaktan eğitim olarak düzenleyeceğimizin müjdesini de buradan duyurmak isterim. Öğretmenlerimizin en az iki doz aşı oranları toplum ortalamasının hep üzerinde seyretti ve giderek de artmaya devam etti.

10 BİN YENİ ANASINIFI

Bakan Özer, eğitimde fırsat eşitliği kapsamında yürütülen çalışmalarda 10 bin yeni anasınıfı açılacağını duyurdu. Yaklaşık bir ayda, ülke genelinde 4 bin 3 yeni ana sınıfını açtık. Bu ana sınıflarında 79 bin çocuğumuz eğitim almaya başladı. Böylece 5 yaş grubunda yaklaşık yüzde 78 olan okullaşma oranını, yaklaşık yüzde 84'e çıkardık. Kısa sürede geldiğimiz bu nokta hedefimizi güncellememiz gerektiğine işaret etti. Yeni hedef olarak şubat ayına kadar 10 bin yeni ana sınıfını hazır hâle getirmeyi planlıyoruz. Yaptığımız yeni düzenleme ile köy ve benzeri yerleşim yerlerindeki öğrencilerin okul öncesi eğitime erişimini kolaylaştırmak için önemli bir adım daha attık. Artık köylerde ana sınıfı açılması için 10 çocuk bulunması şartı aranmayacak. 5 çocuk için ana sınıfları açılabilecek. Ana sınıfı ve anaokulu sayısını artırarak tüm çocuklarımızın okul öncesinde eğitime rahatça ulaşabilmesi en büyük önceliğimiz. Bu doğrultuda çalışmalarımız aralıksız devam ediyor."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal