MEB AÖL Açık lise sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖL sınav sonuçları açıklandı mı?

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınav sonuçlarının açıklanması birçok kişinin gündeminde yer aldı. Binlerce öğrenci Açık öğretim Lisesi sınav sonuçları için heyecanlı bekleyişini sürdürüyor. Öğrenciler, AÖL sınav sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak? Gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

24.03.2022-12:52 - (Son Güncelleme: 24.03.2022-12:52) MEB AÖL Açık lise sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖL sınav sonuçları açıklandı mı?

Açık Öğretim Lisesi sınav sonuçlarının açıklanması merakla bekleniyor. Binlerce kişi konuyla alakalı yapılacak bir duyuruyu beklerken, gündemde AÖL sınav sonuçları açıklandı mı? Sonuçlar ne zaman açıklanacak? Gibi sorular yer aldı.

Gündemin en çok yanıt arayan soruları arasında yer alan Açık Öğretim Lisesi sınav sonuçları ile ilgili bir açıklama bekleniyor. AÖL 1. Dönem sınav sonuçlarının açıklanması için bekleyen binlerce öğrenci merakla sonuçları araştırıyor.

Öğrencilerin meraklı bekleyişi sürerken, konuyla alakalı herhangi bir açıklama gelmedi. Açık Öğretim Lisesi sınav sonuçları hala açıklanmazken, öğrencilerin bekleyişinin bu hafta içerisinde son bulması bekleniyor. Açık Öğretim Lisesi sınav sonuçlarına ulaşmak isteyen öğrenciler, http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx internet adresi üzerinden, öğrenci T.C kimlik numarası ve şifreleri ile sonuçları öğrenebilecekler.

AÖL

Açık Öğretim Lisesi

Yurtdışında eğitim görmüş olan öğrenciler ve Türkiye’den denklik belgesi alan öğrenciler Açık Öğretim Liselerine başvuru yapabilirler. AÖL başvurusu yapan öğrenciler belirli tarihlerde kayıtlarını yenileyip, harç ücretlerini ödemeleri gerekir. Ödeme sonrası öğrenciler ders seçimi yapabilir. AÖL öğrencileri yılda iki defa sınava girerler.

Bir öğrencinin Açık Öğretim Lisesinden mezun olabilmesi için en az 8 dönem eğitim alması gerekir. Toplamda aldığı kredinin 192 olması gereklidir ve bütün zorunlu derslerin sınavlarında başarılı olmalıdır. Bu şartları tamamlayan öğrenciler Açık Öğretim Lisesinden mezun olup diploma alabilirler. Öğrenciler diplomalarını mezuniyetten 2 ay sonra yaşadıkları il ve ilçedeki Halk Eğitim Merkezlerinden alabilirler. Açık Öğretim Lisesi mezunları normal lise mezunları ile aynı haklara sahiptir, hiçbir kısıtlama yaşamazlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal