Mayına Basıp Şehit Düşen Uzman Çavuş Törenle Memleketine Uğurlandı

Irak'ın Kuzey'inde teröristlere düzenlenen Pençe Yıldırım operasyonunda teröristlerin bölgeye yerleştirdiği mayına basarak ağır yaralandı. Sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayan askerimiz şehit oldu.

07.06.2021-09:45 - (Son Güncelleme: 07.06.2021-09:45) Mayına Basıp Şehit Düşen Uzman Çavuş Törenle Memleketine Uğurlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, Irak'ın kuzey bölgesinde terör örgütü PKK'ya ilişkin gerçekleştirilen 'Pençe Yıldırım 'operasyonu kapsamında, teröristlerin araziye yerleştirdiği mayına basarak, ağır bir şekilde yaralanan ve kaldırıldığı hastanede düşen 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Samet Şeker, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda gerçekleştirilen törenin akabinde memleketi Samsun'a yolculandı.

Mayına Basıp Şehit Düşen Uzman Çavuş Törenle Memleketine Uğurlandı564564

'Pençe Yıldırım' Harekatı çerçevesinde, Irak'ın kuzey bölgesinde araziye yerleştirilen mayına basması ile ağır bir şekilde yaralanan ve kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesi'nde sağlık ekiplerinin tüm uğraşlarına rağmen şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Samet Şeker için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutalığı'nda merasim gerçekleştirildi. Törene Hakkari Valisi ile Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar,  Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Topçu Kurmay Albay Özkan Şenol, siyasi isimler ile şehidin görev arkadaşları katılım sağladı.

Şehit Şeker'in Türk bayrağına sarılan naaşını tören alanına getirilmesinin akabinde 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı ve ardından şehidimizin öz geçmişi okundu. 

Duaların edilmesinin ardından Şehit Piyade Uzman Çavuş Samet Şeker, memleketi Samsun'a yolculanmak üzere, helikopterle Yüksekova Selahattin Eyyübi Havalimanı'na götürüldü. Şehit  Piyade Uzman Çavuş Samet Şeker'in cenazesi, oradan da uçak ile memleketi Samsun'a uğurlandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal