Mayın paniğinin ardından boğazda flaş karar! Balık tutmak yasaklandı

Gündüz saatlerinde İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişinde mayına benzer bir yabancı cisim tespit edilmesinin ardından ekipler hızla harekete geçmişti. Cismin eski tip bir mayın olduğu ve etkisiz hale geldiği bildirilirken Karadeniz kıyısında balıkçılık faaliyetlerine de tedbir amaçlı engel geldi.

26.03.2022-16:39 - (Son Güncelleme: 26.03.2022-17:05) Mayın paniğinin ardından boğazda flaş karar! Balık tutmak yasaklandı

Bugün İstanbul Boğazı'nda hareketli saatler yaşandı. Boğazda, mayın olduğu düşünülen cisim görüldükten kısa süre sonra sahil güvenlik ekipleri harekete geçmişti. Geçtiğimiz günlerde Ukrayna'nın Rus savaşında kendini korumak amacıyla döşediği mayınların kopup Karadeniz bölgesinde boş bir şekilde dolaştığı ifade edilmişti. 

Balıkçılık faaliyetleri durduruldu

Gündüz saatlerinde İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişinde mayına benzer bir cisim fark edildikten sonra hareketli anlar yaşanmıştı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar eski tip mayın olduğu saptanan cismin etkisiz hale getirildiğini ifade ederken Karadeniz kıyısında balıkçılık faaliyetlerinin bir süreliğine durdurulduğu açıklandı. Bulgaristan sınırı ile Kandıra Kefken arasında, gün batımından gün doğumuna kadar ticari ve amatör balık tutmaya yasak geldiği belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü uyarınca gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

"Görülen lüzum üzerine balıkçılarımızın ve halkımızın can ve mal güvenliğinin temini için Bulgaristan sınırı ile Kocaeli ili Kefken bölgesi arasındaki denizel alanda, gün batımından gün doğumuna kadar her türlü ticari ve amatör su ürünleri avcılığı, bu günden itibaren ikinci bir duyuruya kadar durdurulmuştur."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal