Mavi Vatan Tatbikatı nerede gerçekleştiriliyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 'Mavi Vatan tatbikatı' bugün gerçekleştriiyor. Deniz Kuvvetleri'nin en büyük tatbikatlarından olan Mavi Vatan 2022; 122 gemi, 41 hava vasıtası ve 12 bin personelle gerçekleştiriliyor. Mavi Vatan Tatbikatı nedir? Mavi Vatan Tatbikatı nerede gerçekleştiriliyor? İşte ayrıntılar...

21.04.2022-16:38 - (Son Güncelleme: 21.04.2022-16:38) Mavi Vatan Tatbikatı nerede gerçekleştiriliyor?

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleşecek olan "Mavi Vatan tatbikatı" 12 bin personel,41 adet hava aracı,122 adet gemi ile Ege ,Akdeniz ve Karadeniz'de gerçekleşiyor. İşte detaylar...

Mavi Vatan tatbikatı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde gerçekleşen en büyük tatbikatlarından biridir. Türkiye, bütün dünyada silahlı kuvvetlerdeki başarıları ile anılıyor ve stratejik bir önem taşıyor. Mavi Vatan 2022 tatbikatı;41 adet hava aracı,122 adet gemi ve 12bin personelin katılımı ile gerçekleşiyor.

İHA'lar da sahada

Seçkin gözlemci günü ile tatbikat ülkemizde devam etmektedir. Akdeniz ve Ege'de yapılan tatbikata çok sayıda gemi helikopter ve uçak eşlik ediyor. Mavi Vatan'da, insansız hava araçları da aktif olarak kullanılıyor.

Aynı anda icra edilen fiili bir tatbikat

Tatbikat Deniz Kuvvetleri komutanlığı tarafından planlandı 2022 Mavi Vatan tatbikatı Karadeniz, Doğu Akdeniz ve Ege de eş zamanlı yapılan bir tatbikattır.

Komutanlıkların sevk ve idare etkinliği gözlemleniyor

Mavi Vatan tatbikatı , Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile bağlı komutanlıklar, tatbikata katılan bütün unsurların tehdit oluşturduğu ortamda, ön görü ve karar verme yetenekleri değerlendirilcekdir. Kamu kuruluşları ve diğer Kuvvet komutanlıkları ortak çalışarak bu konuda gelişim sağlanacak.

Tatbikata 122 gemi katılıyor

Tatbikata, 10 fırkateyn, 6 korvet, 17 hücumbot, 11 denizaltı, 8 mayın avlama gemisi, 32 yardımcı sınıf gemi, 12 karakol gemisi, 25 çıkarma gemisi, 1 test ve eğitim gemisi, olmak üzere toplam 122 gemi katılıyor.
mavi vatan tatbikatı

Tatbikata iştirak eden diğer kurumlar

Kamu kurum ve kuruluşları, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü, Bakanlıklar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı, Türk Kızılay'ı ve Tarım Orman Bakanlığı katılımları ile gerçekleşiyor.

Tehdit olan ortamda yapılan bu tatbikatta, harekat Karadeniz ,Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'de aynı anda gerçekleşiyor. Aynı zamanda yüksek süratlı insansız hava araçları, su üstü hava hedeflerine fiili silah atışları yapılıyor.

"ALBATROS-T" (insansız su üstü hedef botu) tatbikat kapsamında su üstü atışları insansız hava hedefi kullanılarak kara bombardıman atışları yapılıyor.

Bugün ise Karadeniz Ereğli'den İskenderun'a, Karadeniz, Ege ve Doğu Akdeniz sahillerini kapsayacak şekilde, tatbikata iştirak eden 72 gemi tarafından liman ziyaretleri yapılacak.

AKSUNGUR SİHA'DAN MAM-L atışı yapılacak

Tatbikatlarda her sene olduğu gibi milli ve yerli silahlar kullanılıyor. Bu sene de AKSUNGUR SİHA aracı kullanılacak. Bugün basın mensupları ile diğer ülkelerin katılımı ile atış gerçekleştirilecek diye konuşuluyor.
Türk bayrağı

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal