Mavi Vatan neresidir, nedir? Mavi Vatan ne anlama geliyor?

Türkiye bir deniz ülkesidir. Denizle bu kadar iç içe olan bir ülke olarak denizle ilgili benimsenen politikalarda bulunmaktadır. Son zamanlarda duyduğumuz Mavi Vatan kavramı da oldukça dikkat çekiyor. 2006 yılında hayatımıza giren bu kavram deniz alanlarındaki askeri gücü anlatmaktadır. Peki, Mavi Vatan ne anlama geliyor? Mavi Vatan neresidir? Mavi Vatan nedir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

17.04.2022-12:10 - (Son Güncelleme: 17.04.2022-12:10) Mavi Vatan neresidir, nedir? Mavi Vatan ne anlama geliyor?

Türkiye Cumhuriyeti'nin Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz'de belirlediği denizci politikası olarak karşımıza çıkan Mavi Vatan kavramı, 2015 yılı sonrasında Türkiye’nin deniz alanlarındaki aktif ve askeri güce dayalı stratejisinin temelini oluşturan bir kavram olarak karşımıza çıkmaktadır. Son zamanlarda sık sık karşılaşılan Mavi Vatan kavramının ne anlama geldiği, neyi ifade ettiği merak edilmektedir. Peki, Mavi Vatan ne anlama geliyor? Mavi Vatan neresidir? Mavi Vatan nedir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde…

Mavi Vatan ne anlama geliyor?

Sürekli karşımıza çıkan Mavi Vatan kavramı son zamanlarda birçok kişinin dikkatini çekiyor. Mavi Vatan olarak sürekli duyuyoruz ancak kavramın ne anlatmak istediğini neyi ifade ettiğini ya da neresi olduğunu bilmiyoruz. Bu yüzden birçok kişi Mavi Vatan’ın ne demek olduğunu merak etmektedir.

“Mavi Vatan” kavramı ilk kez 2006 yılında emekli Tümamiral Cem Gürdeniz tarafından kullanılan bir kavramdır. Mavi Vatan kavramı 2010 yılında yayımlanan “Temel Deniz Hukuku” kitabında karşımıza çıkmaktadır. Özellikle haberlerde sık sık duyduğumuz bu kavram aslında Türkiye’nin bütünlüğünü ve haklarını temsil eden bir ifadedir. Türkiye’nin deniz sınırlarını çizen bir ifadedir.

Mavi Vatan ne anlama geliyor

Mavi Vatan neresidir? Mavi Vatan nedir?

Mavi Vatan, Türkiye’nin Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz’deki sınırlarını belirleyen bir kavramdır. Bu kavram Türk deniz sınırları için kullanılmaktadır. Deniz alanları üzerindeki hak ve egemenliği ifade eden Mavi Vatan 2015 sonrasında kullanılmaya başlanmıştır. Denizlerdeki aktif ve askeri güce dayalı olan bir stratejinin belirlenmesini sağlayan ve yol gösteren bir kavram olarak karşımıza çıkmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal