Mavi ışık ölüm nedeniniz olabilir! Dijital ekranlardan uzak durun

Teknolojik aletlerin ekranları gözleri yormaya devam ederken daha birçok organların sağlığını da etkilemektedir. Uzmanlar telefona uzun süre bakmanın ömrün kısalmasına neden olacağını belirtirken vatandaşlar ise dijital ekranların zararlarını araştırmaya başladı.

13.06.2022-16:46 - (Son Güncelleme: 13.06.2022-17:01) Mavi ışık ölüm nedeniniz olabilir! Dijital ekranlardan uzak durun

Telefon, talep ve televizyon ekranlarına çok bakmak hayatınızı zorlaştırırken çok fazla mavi ışığa maruz kalınması halinde birçok hastalıklara neden olabilir. Mavi ışıklar üzerinden yapılan araştırmayla beraber sınırlı ışığa maruz kalanların ömrünün daha uzun olduğu açıklandı.

Beyne zarar verebilir

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar üzerine cep telefonlarının ve diğer cihazların aşırı kullanımının bu iltihaplanmaya neden olan aşırı ışığa maruz kalmasına neden olabileceği konusunda uyarıyor. Araştırmacılar her gün çok fazla ışığa maruz kalmanın uzun vadede feci sonuçlara yol açabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Gözler için korumayı etkileyecek ve bozulmasını sağlayacak ışıklara maruz kalmamak için önlemler alınmaktadır.

Göz sağlığı

Göz sağlığı diğer organları da etkiliyor

Buck Enstitüsündeki araştırmacılar tarafından göz sağlığı vücutta yer alan diğer hücreleri de etkilediği ve ters yönde bulgular yaratacağını belirtti. Göz sağlığının önemi diğer organlar içinde fazlasıyla önemlidir. Gözlerin korunması diğer organlarında sağlıklı olmasında etkilidir. 

Rabia Uzunağaç
rabiauzunagacc@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal