Mavi bayraklı Altın Kemer Plajında Deniz Salyası Kabusu

Deniz salyası Kocaeli’nin mavi bayraklı Altın Kemer plajında görüldü.

07.06.2021-01:05 - (Son Güncelleme: 07.06.2021-01:05) Mavi bayraklı Altın Kemer Plajında Deniz Salyası Kabusu

Marmara Denizi’ni adeta bir örtü gibi kaplayan deniz salyaları yayılmaya devam ediyor. Deniz salyaları şimdi de Kocaeli’nin en güzel plajlarından birinde görüldü. 

Deniz salyası denizlerimizi tehdit etmeye devam ediyor. İklim değişikliği ve deniz yüzeyinin ısınmasından dolayı oluşan deniz salyası deniz canlılarına büyük oranda zarar veriyor. Son olarak Kocaeli’nin mavi bayraklı Altın Kemer plajında görüldü. Altın Kemerin masmavi suları yapış yapış deniz salyalarına teslim oldu. 

DENİZ SALYASI TURİZMİ DE ETKİLİYOR

Karamürsel’in en temiz ve tek mavi bayraklı plajı olan Altın Kemer plajında vatandaşlar salya nedeniyle denize giremediklerini ifade ediyor. Fakat bazı vatandaşlar ise, deniz salyasına aldırış etmeden beyaz katmanın içinde yüzmeye devam ediyor.

‘PLAJ ENDÜSTRİYEL KİRLİLİKTEN ETKİLENMEMEKTEDİR’

Plaj hakkında Bakanlığın sitesinde ‘Plaj, sanayi tesislerinin ilçede yer almaması ve evsel arıtmaların yüzde 100 oranında arıtılmasının sağlanması sebebi ile evsel ve endüstriyel kirlilikten etkilenmemektedir. Plajın muhteviyatı kum olup, 190 metre uzunluğunda ve 18 metre genişliğindedir. Altın Kemer Plajı 2012, 2013, 2014 yıllarında mavi bayrak almıştır’ ifadeleri yer aldı. Buna rağmen deniz salyaları bu plajı bile kaplamış durumda. 

‘DENİZE ATTIĞIMIZ AĞLARI ÇEKEMİYORUZ’

İzmit’te balıkçılık yapan Hamit Doğan, ‘1 hafta önce denizin üzeri yağ gibi tabakaydı. Kuşlar bile konamıyordu. O dönem denize attığımız ağları çekemiyorduk. Rüzgârlarla birlikte salya açığa yayıldı ve denizin altına indi. Şu an sahiller temiz ama bunun sonu yok yine ortaya çıkarsa ne yaparız’ dedi.

‘DENİZ SALYASINA BİR ÇÖZÜM BULUNMASINI İSTİYORUZ’

Sahilde kafe işleten Birol Solak, ‘Ticari olarak baktığımızda bizim için çok kötü bir durum. Tüm müşterilerimiz şikayet ediyor. Pandemi nedeniyle zaten geçtiğimiz 14 ayın yaklaşık 8 ayı kapalı durumdaydık. Eskiden pandemi nedeniyle sıkıntı yaşıyordum, şimdi de başıma bu salya çıktı. Önümüz yaz ayları. Hava ısındıkça sahil kokacak. Bir hafta önce cam açamaz hale gelmiştik. Salyanın kokusundan ve görüntüsünden çok şikayetçiyiz. Bir çözüm bulunsun’ ifadelerini kullandı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal