Matematik seferberliği nedir? MEB, matematik seferberliği adımı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamalarda matematik dersini sevmeyen hiçbir öğrencinin kalmayacağını duyurdu. Matematik seferberliği nedir? Matematik seferberliği için yeni proje hakkında detaylı bilgiler haberimizde yer almaktadır. İşte detaylar.

02.03.2022-21:08 - (Son Güncelleme: 02.03.2022-21:09) Matematik seferberliği nedir? MEB, matematik seferberliği adımı

MEB Matematik seferberliği nedir? 

matematik seferberliği

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğrencilerin matematik derslerinin sevmemesinin sebebini yanlış eğitim politikası izlenildiğini, diğer süreçlerde bu konu ile ilgili çalışmaların başlanılacağını bildirmişti. Bakan Mahmut Özer, matematik dersini sevmeyen hiçbir öğrencinin kalmayacağını belirtti. Yaptığı açıklamalarda matematik dersine karı ön yargıların yıkılacağını vurgulayıp sistemi değiştireceklerini açıkladı. 

Milli Eğitim Bakanı (MEB), TÜBİTAK ve üniversiteler öncülüğünde matematik derslerini günlük yaşama uyarlayarak öğrenmeyi kolaylaştırmayı ve küçük yaştan gelen öğrencilerin matematik derslerini sevmelerini amaçlamaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı, matematik derslerini daha kolay ve sevmeleri konusunda yeni bir projeye geçirdiğini açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

'Matematik derslerine yaklaşımları değiştirmeyi hedefliyoruz. Bu yaklaşımla beraber öğrencilerimizin matematik derslerini sevmelerini ve hayata uygulamalarını hedeflemekteyiz. Projeleri öğrencilerimiz geliştirecek böylelikle sürekli bir öğrenme içerisinde olacaklardır. Bizlerin amacı matematiği soyut bilgi yığınından kurtarıp, günlük hayata dönüştürerek pratikleştirerek kalıcı hale gelmelerini, öğrenmelerini sağlamaktır. Matematik dersi sadece yetenekli öğrencilerin üstesinden geleceği zorunlu bir ders olmaktan çıkmalı, bütün öğrencilerin keyifle günlük hayatta bağlamlaştıracağı bir ders olmalıdır.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal