Masumlar Apartmanı Dizisinin Hastalıkları Nelerdir?

Masumlar Apartmanı ilk bölümden itibaren severek izlenen yapımlardan biri. Dizinin hikayesi kadar, karakterlerin özellikleri de izleyiciyi Masumlar Apartmanına çekti. Başrollerin canlandırdığı karakterlerin hastalıkları en çok araştırılan konular arasına girdi. Peki Masumlar Apartmanı hastalıkları nelerdir?

27.01.2021-09:21 - (Son Güncelleme: 27.01.2021-09:21) Masumlar Apartmanı Dizisinin Hastalıkları Nelerdir?

Başrollerinde; Ezgi Mola, Birkan Sokullu, Farah Zeynep Abdullah ve Merve Dizdar'ın yer aldığı Masumlar Apartmanı dizisinde işlenen hastalıklar neler? Masumlar Apartmanı'nda hangi roller hangi hastalığı yaşıyor? 

MASUMLAR APARTMANI DİZİSİNDE HANGİ ROL HANGİ HASTALIĞI YAŞIYOR

Han: Simetri rahatsızlığı var. Normal hayatında çok temiz ve titiz olmasına rağmen akşamları kılık değiştirerek çöp topluyor. Bu da evdeki temiz düzene bir başkaldırı olarak yorumlanıyor. Han’ın hastalığı 'dispozofobi' yani kompulsif biriktirme hastalığı. Bu hastalık istifçilik olarak da biliniyor. Hastalık; değersiz, sağlıksız, kullanılmayan tüm eşyaların biriktirilmesi ve atılamaması durumuna deniyor.

Ayrıca ilkokul öğretmenine saplantılı bir şekilde aşık olduğu anlaşılan Han’ın, ilişkilerinde sahiplenme duygusu da üst safhalarda kendini gösteriyor. 

Safiye: Temizlik takıntısı var, her şeyin kirli olduğunu düşünüyor, kız ve erkek arkadaşlığını kabul etmiyor, biriktirme hastalığı var. Gülben’in geceleri kirlettiği çarşafları apartmanın bir dairesinde saklaması bu temizlik takıntısı ile çelişiyor. 'Obsesif kompulsif kişilik bozukluğu' yaşayan Safiye, yemek yapmak için kullandığı malzemeyi sabunla ve üçe kadar sayarak yıkıyor. Mutfağa farklı bir terlikle girip, kendisi ve Gülben’den başka kimseyi mutfağa sokmuyor. Evin içine yabancıların girmesini istemiyor. 

Tüm bu yaşananların temelinde zor bir çocukluk geçirmiş olması ve baskıcı bir annenin elinde büyümekten kaynaklanan 'anksiyete bozukluğu' yatıyor. 

Gülben: Temizlik takıntısı var gibi görense de bunu ablasını mutlu etmek için yaptığı görülüyor. Yaşadığı travmaların sonucunda geceleri altını ıslatıyor. Bu da aynı zamanda evdeki aşırı temizliğe bir tepki olarak yorumlanabilir. 

Neriman: Evdeki tartışmalar yüzünden tırnakları ile kollarını yaralıyor, sonra da yaralarına kolonya dökerek acı çekiyor. Bu acıdan zevk aldığı gözlemlenen Neriman’ın rahatsızlığın adı 'mazoşistlik'. Neriman'ın bu zararı görünen yerlerine yapıyor olması, ağabeyi Han’ın ona yardım etmesini istemesine bağlanabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal