02.07.2022-09:13 (Son Güncelleme:02.07.2022-09:30)


1

İlk bölüm ortalık karıştı

İlk bölüm ortalık karıştı

1 Temmuz’da yeni sezonunu başlatan MasterChef, yarışmacı adaylarını seçmeye devam ediyor. Dün ki bölümde jüri karşısına çıkan Mert Emre Keçeci, hareketleriyle jürileri kızdırdı.



2

Yarışmacı levrek fileto yaptı

Yarışmacı levrek fileto yaptı

Yarışmacı Mert Emre Keçeci, jürilere levrek fileto hazırladı. Yemek yağmayı çok sevdiğini ve yeteneklerini anlatan yarışmacı yemeğiyle birlikte jürilerin karşısına geçti.



3

Yemeklerin sosyolojik boyutu

Yemeklerin sosyolojik boyutu

Jürilerle yemeklerin sosyolojik boyutunu tartışan Mert Emre Keçeci, Danilo Zanna’nın sorusuna "Balık biliyorsunuz Türkiye'de gerektiği özeni görmüyor bence. Çünkü hep aynı şeyler yapılıyor balıkla alakalı. Hamsi dediğimiz zaman herkesin aklına hamsi geliyor. Halbuki atıyorum dışarıda, Yunanistan'da mesela hamsi yapılırken bizim hamsi kuşunun arasına kaşar peyniri koyan var." cevabını verdi.



4

Yarışmacının cevabı olay oldu

Yarışmacının cevabı olay oldu

Yarışmacını bu cevabı sosyal medyada büyük tepki topladı. Jüri üyeleri de Mert Emre Keçeci’nin bu cevabına sert tepki verdiler.



5

Somer şefin sorusu

Somer şefin sorusu

Jüri üyelerinden Somer Sivrioğlu, yarışmacıya "Hamsiyi nereden buluyor Yunanistan?" Sorusunu yönlendirdi. Yarışmacı "Büyük ihtimal bizden, Karadeniz'den alıyordur" cevabını verdi.



6

Danilo şefin yanıtı

Danilo şefin yanıtı

Danilo Zanna ise "Bence aslında tam tersi. Özellikle Türk mutfakta negatif algılar var. Sen Karadeniz mutfağından bahsediyorsun. Ben sana net bir şekilde söyleyebilirim ki dünyada en yaratıcı mutfak Karadeniz'de. O kadar az malzemeyle o kadar muhteşem yemek yapabiliyorlar. Yunanistan da içine kaşar atmak zorunda kalıyor. Sen tam tersi bakıyorsun diyorsun ki, 'Yunanistan'da daha yaratıcı'" Yarışmacının örneğinin yanlış bir örnek olduğunu söyleyen Zanna, "Ben sana bir şey söyleyeyim mi? Yunanistan'da Karadeniz malzemeleri olsa onlar hiçbir yemek çıkaramazlar." dedi.



7

Mehmet şefin yanıtı

Mehmet şefin yanıtı

Tartışmaya dahil olan Mehmet şef ise "Şimdi önce biz kendi ülkemizi araştıracağız, ülkemizde neler var ona hakim olacağız. Türkiye'de bir şey yok derken ben sana Türkiye'de yüzlerce ürün sayarım. Akademik toplantılarda biz bunları delicesine tartışıyoruz" dedi.



8

Üst tura çıktı

Üst tura çıktı

Mert Emre Keçeci, Danilo şef ve Mehmet şeften evet oyu alarak bir üst tura geçmeyi başardı. Bu tartışma konusu sosyal medyada gündem oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr