06.10.2022-08:32 (Son Güncelleme:13.07.2023-16:46)


1

Kimdir?

Kimdir?

Somer Sivrioğlu, 1971 yılında dünyaya gelmiştir. İstanbul’da doğan Somer Şef, 1996 yılına kadar Türkiye'de kaldı. 1996 yılına kadar Türkiye’de kalan Somer Şef, 1995 senesinde Yüksek Lisans yapmak için Avustralya'ya gitmiştir. Somer Şef 25 yaşında Yüksek Lisansını yapmıştır. Bilkent Üniversitesinde Turizm ve Otelcilik bölümünden mezun olmuştur. Üniversiteden mezun olduktan sonra ise yüksek lisansını tamamlamıştır. Somer şef, Efendy isimli bir Türk restoranını Sydney'de kuzeni ile birlikte açmıştır. Efendy isimli bir Türk restoranının menüsünde pek çok Türk lezzeti var. Somer Sivrioğlu’nun Sydney'de kuzeni ile birlikte açtığı restoranı yurt dışında Türk lezzetlerini temsil eden bir marka haline gelmiştir. Somer Şef’in Efendy isimli restoranı geçmişten günümüze, en iyi restoran, en iyi et ve en iyi lezzet ödülü gibi çok dalda ödül almıştır.



2

Lezzet Yolculuğu

Lezzet Yolculuğu

Bir dönem Lezzet Yolculuğu isimli bir radyo programını sunmuş, ayrıca köşe yazarlığı yapmıştır. Geçmişten günümüze, en iyi restorant, en iyi et ve en iyi lezzet ödülü gibi çok dalda ödül sahibi olmuştur. Efendy isimli restoranı Sydney’de en iyi restoranlar arasında yer almaktadır. Master Chef’te Somer Şef unvanı ile tanınan Somer Sivrioğlu’nun "Anatolia, Adventures in Turkish Cooking" isimli bir kitabı da var.



3

Yarışmacılar kavga etti

Yarışmacılar kavga etti

Somer Sivrioğlu'nun "Şu anda yapman gereken hem kaptan olarak, hem de dokunulmazlığı alan arkadaşımız olarak arkadaki adaylardan bir tanesini seçip potaya yollamak" sözleri üzerine diğer yarışmacılara dönen Sergen, "Gamze Abla'yı potaya gönderiyorum" dedi. Ardından ikili arasında kavga çıktı ve taraflar ağlamaya başladı.



4

"İyi yemek sex hayatını güçlendirir"

"İyi yemek sex hayatını güçlendirir"

Sivrioğlu, "Yemek benim için büyük bir tutku. Yemek yapmak ruhumu besliyor. Doğru yemek insana müthiş bir haz verir. İyi yemek yaparsan iyi sekse faydası olur" açıklamasıyla gündeme bomba gibi düştü.



5

Ödülleri

Ödülleri

2013 Yerel İşletme Ödülü Batı'nın En İyi Restoranı 2012 En İyi Lezzet Ödül 2010 ve 2011 RCNSW Mükemmellik Ödülü 2010 İç Batı'nın En iyi Türk Restoranı Ödülü



6

18 YILLIK EVLİLİĞİNİ BİTİRME KARARI ALDI

18 YILLIK EVLİLİĞİNİ BİTİRME KARARI ALDI

Somer Şef eşi Aslı Sivrioğlu'nu aldatıp 18 yıllık evliliğinin bitmesine neden olmuştu.



7

Somer Sivrioğlu'nun aldattığı 18 yıllık eşi Aslı Sivrioğlu eşi hakkında açıklamalarda bulundu. Sivrioğlu, "Arkadaşlarımın restoranda görüp bana haber vermesiyle öğrendim. Daha sonra da mesajlaşmalarını yakaladım" dedi.



8

Boşandı

Boşandı

Eşini aldattığı iddiaları ile gündeme gelen ve boşanma davası açılan Somer Sivrioğlu ve Aslı Sivrioğlu boşandı.



9

Kızı

Kızı

Somer Sivrioğlu'nun kızı.



10

Komik anları

Komik anları

Dün akşam final bölümüyle ekranlara gelen MasterChef Türkiye'de şeflerin eğlenceli anlarının bulunduğu özel bir video ekrana geldi. Stüdyoya kurulan tadım masasına oturan şef Somer Siviroğlu'nun sandalyesinin kırılarak yere düşmesi herkesi güldürdü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr