Maske Virüsten Korur mu?

Dünya gündemine bomba gibi düşen Coronavirüsten korunmak için kullanılan maskelerin virüsten koruyup korumadığı merak konusu oldu. Peki, maske Coronavirüsten korur mu? Coronavirüsten korunmak için hangi maskeyi takmak gerekir? Detaylar haberimizde...

20.03.2020-14:09 - (Son Güncelleme: 20.03.2020-13:40) Maske Virüsten Korur mu?

Birçok ülkeyi etkisi altına alan Coronavirüse karşı vatandaşlar önlem almaya başladı. Uzmanlar kişisel hijyenin yanı sıra eldiven ve maske takmanın da önemli olduğunu ifade ediyor. Peki, maskeler virüsten koruyor mu? Coronavirüsten korunmak için hangi maskeyi takmak gerekiyor? Detaylar haberimizde...

MASKELER VİRÜSTEN KORUYOR MU?

Virüslerin uzun süre havada asılı kalamayacağını belirten uzmanlar, sağlıklı bir kişinin maske takarak virüsten korunamayacağınızı söylüyor.

KİMLER MASKE KULLANMALI?

Özellikle hasta olan ve hastalarla direkt olarak temas halinde olan kişilerin maske takması gerekiyor. Dünya Sağlık Örgütü birçok kişinin maske kullanmasının gerekmediğini belirtiyor.

MASKE TAKMAYAN KİŞİLER SAVUNMASIZ MI?

Sağlıklı bireyler için maske takmak bir tedbir değildir. Diğer insanlarla olan mesafeyi koruyor ve temas etmekten kaçınıyorsanız savunmasız değilsiniz.

MASKE STOKLAMAK GEREKİYOR MU?

İhtiyaç olmadığı halde maske stoklamak gerçekten ihtiyaç duyan kişilerin maskelere ulaşımını zorlaştırır. Virüsle mücadelede görev alan sağlık çalışanlarının korunaksız kalmasına neden olur. Bu nedenle maske stoklamak doğru bir davranış değildir.

TÜRKİYE’DE MASKE ÜRETİMİ VAR MI?

Maske üretimi Türkiye’de dam ederken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk meslek lisesi öğrencilerinin cerrahi ve N95 maske üretimine başladığını duyurdu.

CORONAVİRÜSTEN KORUNMAK İÇİN HANGİ MASKE TAKILMALI?

Normal maske, partikül süzme kapasitesi sınırlı olan bir maskedir. Hasta olan kişilere 1 metreden fazla yaklaşmıyorsanız takmanıza bile gerek yoktur. Eğer maske takıyorsanız da en fazla 2 saat süre ile takılmalıdır. Normal maskeyi takarken ve atarken çok dikkatli olunmalı ve maskenin dış yüzeyine çıplak elle tutulmalı.

Piyasada yüksek koruyuculu olduğu söylenen yüksek filtreli N95 maskeler kullanılmamalı. N95 ve benzeri maskeler profesyonel sağlık personeli kullanımı içindir. Doğru kullanılmadığında zaman soluk almayı zorlaştırabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal