Maske takmak nerelerde, hangi alanlarda zorunlu? Marketlerde ve AVM'lerde maske takmak zorunlu mu?

Ülkemizde 2 yıldır devam eden Koronavirüs salgını döneminde çeşitli kısıtlamalar gelmişti. Bu kısıtlamalardan en önemlisi ise maske takmanın zorunlu olmasıydı. Dün gerçekleşen Bilim Kurulu Toplantısından sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açık havalarda maske takma zorunluluğunun kalktığını açıkladı. Peki Maske takmak nerelerde, hangi alanlarda zorunlu? Marketlerde ve AVM'lerde maske takmak zorunlu mu? detaylar haberimizde yer almaktadır.

03.03.2022-17:52 - (Son Güncelleme: 03.03.2022-17:53) Maske takmak nerelerde, hangi alanlarda zorunlu? Marketlerde ve AVM'lerde maske takmak zorunlu mu?

Ülkemizde aşılamanın hızla yapılması ve vaka sayılarında görülen azalmayla beraber bazı kısıtlamalar gevşetildi. Koronavirüs salgını döneminde getirilen kısıtlamaların başında yer alan maske takma zorunluluğu açık alanlarda kalktı. Açık alanlarda maske kullanma zorunluluğunun kaldırılmasının ardında marketlerde ve AVM'lerde maske takılıp takılmayacağı merak konusu oldu. 

Market ve AVM'lerde maske takmak zorunlu mu

Marke ve AVM'lerde maske kullanmak zorunlu mu?

Dün gerçekleşen Bilim Kurulu Toplantısında sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca salgın döneminde getirilmiş olan kısıtlamalar hakkında açıklamalarda bulundu. Bugünden itibaren açık havalarda maske kullanmanın zorunlu olmayacağını dile getiren Bakan Koca, Havalandırma ve mesafe kuralının uyulduğu yerlerde de maske takmanın gerekli olmadığını bildirdi. Kurum ve kuruluşlara girişte sorulan HES kodu uygulamasının da kaldırıldığını belirten Bakan Koca, hastalık belirtisi göstermeyen vatandaşlarda da test istenmeyeceğini söyledi. Okul sınıflarında 2 vaka çıkması durumunda sınıfların kapatılmayacağını yalnızca pozitif çıkan öğrencilerin izole edileceğini duyuran Bakan Koca 2 yıldır süren pandemi sonrasında insanların psikolojik olarak rahatlaması için bu kararları aldıklarını belirtti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal