Masadan ayrılan Meral Akşener için çarpıcı bir iddia ortaya atıldı: Tehdit mi edildi?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6’lı Masa’dan ayrılıp ardından tekrar geri dönmesiyle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, Akşener ile Kılıçdaroğlu’nun otelde yaptığı görüşmeye değinerek, "Görüşme sonrası Akşener tıpış tıpış masaya geri geldi." ifadelerini kullandığını iddia etti.

29.03.2023-09:31 - (Son Güncelleme: 29.03.2023-10:00)

Türkiye tarihinin en kritik dönemeci olan 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine kısa bir zaman kala, yaşanan sürece damga vuran anlardan biri Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti’nin masadan kalkıp 3 gün için geri dönerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını kabul etmesi oldu.

Masadan ayrılırken sert ifadeler

Akşam.com'da yer alan habere göre; Bu süreçte Meral Akşener koalisyondan ayrıldıklarını açıklarken sert ifadeler kullanmıştı. Akşener yaptığı açıklamada "Şahsi hırslar Türkiye'ye tercih edildi. Masa notere dönüştü. İYİ Parti ölümle sıtma arasında bir tercihe zorlandı" diyerek Millet İttifakı'ndan ayrıldı.

Tehdit mi edildi?

Ancak bu sert açıklamalar rağmen Akşener kısa süre içinde masaya dönmesinin arkasındaki neden merak konusu olurken Akşener’in tehdit edilmiş olabileceği iddia edildi.

Kamuoyu Araştırmacısı Hilmi Daşdemir A Haber ekranlarında yaşanan süreci yorumlarken çarpıcı ifadeler kullandı.

Masaya geri döndü

"Kılıçdaroğlu bir şey gösterdi tıpış tıpış geri döndü"

Akşener masadan kalktıktan sonra bir otelde Kılıçdaroğlu ile görüşüyor. Giriş ve çıkışlar dahil bu görüşme 13 dakika sürüyor. Bu görüşmede ne konuşuldu? Kılıçdaroğlu, Akşener'e bir şey gösterdi ve Akşener tıpış tıpış masaya döndü. Bu şey Akşener'i zor durumda bırakacak bir şeydi.

İYİ Parti'de büyük çoğunluk kalkmak istedi

İYİ Parti'de büyük bir çoğunluk masadan kalkınmasını istemişti. Ama Kılıçdaroğlu ile yapılan görüşme sonrası Akşener gidip masaya geri katılmak zorunda kaldı.

ABD Büyükelçiliğinin karşısında bulunan Marrıot Otel'de sır görüşme

Kılıçdaroğlu ile Akşener arasında yapılan esrarengiz görüşme Ankara'da bulunan ABD Büyükelçiliği'nin karşısındaki otelde yapıldı. Söz konusu otel, Çukurambar'da Amerikan Büyükelçiliği'nin 30 metre uzağında bulunan JW Marriott Otel'di.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal