Mart ve Nisan celp dönemleri ertelendi mi? MSB askerlik celpleri ne zamana ertelendi?

Askerlik görevini yerine getirmeye hazırlanan binlerce genç, Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrasında gözlerini Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılacak olan açıklamalara çevirdi. Koun hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bir son dakika açıklaması bulunuyor. Peki Mart ve Nisan celp dönemleri ertelendi mi? MSB askerlik celpleri ne zamana ertelendi? İşte konu hakkında son gelişmeler...

11.02.2023-17:36 - (Son Güncelleme: 11.02.2023-17:36) Mart ve Nisan celp dönemleri ertelendi mi? MSB askerlik celpleri ne zamana ertelendi?

Kahramanmaraş depreminin ardından en çok sorulan sorulardan birisi de Mart ve Nisan celp ve sevk dönemlerinin ertelenip ertelenmediği sorusu oldu. Askere gitmeye hazırlanan binlerce genç bu sorunun cevabını araştırırken konu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bir son dakika açıklaması geldi. Peki Mart ve Nisan celp dönemleri ertelendi mi? MSB askerlik celpleri ne zamana ertelendi?

Mart ve Nisan celp dönemleri ertelendi mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında,  "Deprem bölgesinde ikamet eden veya bu illerin nüfusuna kayıtlı 13 binin üzerindeki yükümlü askerimizin mart ve nisan celpleri mayısa ertelenmiştir." dedi.

Askerlik Ertelendi Mi

MSB askerlik celpleri ne zamana ertelendi?

Erdoğan’ın Mart ve Nisan celp ve sevk dönemlerinin Mayıs ayına ertelendiğini duyurmasının ardından gözler Milli Savunma Bakanlığı’na (MSB) çevrildi. MSB’nin Nisan ayı sonunda her iki celp döneminin askere gideceği tarihi açıklaması bekleniyor. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal