Mart Beyazı! Kar yüklü bulutlar bir ilimizi beyaza bürüdü!

Erzurum'da uzun bir süre etkisini kaybetmiş olan kar yağışı, tekrar başladı. Şehir merkezi, dün gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı sonucunda beyaza büründü. Yağan kar, vatandaşlara “Mart kapıdan baktırır” sözünü hatırlattı.

07.03.2024-11:20 - (Son Güncelleme: 07.03.2024-15:57)

Erzurum'da uzun bir süredir etkisini azaltan kar yağışı tekrar başladı, şehir merkezi adeta beyaza büründü. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, Erzurum ve çevresinde kar 4 gün boyunca etkili olacak. Belediye ve karayolları ekipleri, karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenirken, rüzgarın kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.


Meteoroloji’den çığ uyarısı

Meteoroloji, bölge genelinde hava durumunun çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği; sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olayı ile birlikte buzlanma ve don olayının görülebileceği tahmin edildiğini paylaştı. MGM, Bölgede yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğuna dikkat çekti ve vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini hatırlattı. 


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal