Mart 2024 aile destek ödemeleri yattı mı? Aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? Aile destek ödemeleri kaç TL?

Mart ayına girmişken aile destek programı ödemelerin tarihleri de bir hayli merak ediliyor. 2024 Mart ayının aylık destek ödemeleri yattı mı? Ne zaman yatacak? Kaç TL yatacak? İşte detaylar...

05.03.2024-16:52 - (Son Güncelleme: 05.03.2024-16:52) Mart 2024 aile destek ödemeleri yattı mı? Aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? Aile destek ödemeleri kaç TL?

2024 yılında gelmesiyle beraber birçok destek programı ödemelerinde peş peşe artışlar meydana geldi. Mart ayı gelmişken vatandaşlar aile destek programı ödemelerinin ne zaman yatacağını ve zam gelip gelmediğini büyük bir merakla araştırıyor. Aile destek programı yardım ödemelerine zam yapıp yapılmadığı mart ayında yatacak olan ödemelerle belli olacakken; güncel olarak ödemeler 850 ile 1.250 TL aralığında değişim gösteriyor. Söz konusu olan bu ödeme değişimi hanenin gelir durumuna göre hesaplanarak sunuluyor. Mart ayının ilk haftası biterken, henüz herhangi bir artışın söz konusu olmadığı aile destek ödemeleri ne zaman yatacak?

Mart 2024 aile destek ödemeleri yattı mı? 

Her ay düzenli olarak yatırılan aile destek ödemelerinin, mart ayının ilk haftasına girmişken ne zaman yatırılacağı büyük bir merak konusu. Ödemeler aylık olarak hazırlanmış olan ödeme listeleri baza olarak sırasıyla yatırılıyor. Mart 2024 aile destek ödemelerinin ne zaman yatacağı yönünde herhangi bir açıklama söz konusu değilken, edinilen bilgilere göre 15 Mart 2024 tarihinden sonra tek tek hesaplara yatırılması bekleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olan Mahinur Özdemir Göktaş’tan konu ile ilgili açıklama geldiği zaman ödemeler ile ilgili herhangi bir farklılık söz konusu olursa tarihin ya da ödeme miktarının güncellemesi tartışılan konular arasında.

Aile destek ödemeleri son durum

Aile destek ödemelerine zam geldi mi? Mart 2024 aile destek ödemeleri kaç TL?

Emekli ve memur vatandaşlara yapılacak olan zam miktarı 6 aylık enflasyon tutarına göre hesaplanarak belirtilmişti. Memur ve memur emeklisi olan vatandaşlara %49,25 zam oranı yapılmışken, Bağ - kur ve SSK emeklisine %37,55 oranında zam yapıldığı paylaşıldı. Geçtiğimiz yıl çerisinde 850 ile 1.250 TL arasında değişim gösteren aile destek programı ödemelerinin, bu yıl içerisinde değişim gösterip göstermeyeceği büyük bir merak konusu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından herhangi bir açıklama söz konusu değil. Ancak resmi bir açıklama gelmesi durumunda yardım ödemeler, ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara zamlı fiyatlarla yatırılacak.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal