Mart 2022 öğrenci burs ve kredi ödemeleri hesaplara yattı mı? KYK bursları ne zaman yatar?

Milyonlarca öğrenci KYK burslarının ne zaman yatacağını gündemlerine taşımış durumda. Bu nedenler Mart ayında KYK burs ve kredi ödemelerinin hangi günlerde yapılacağı internet üzerinden araştırılmaya devam ediyor. Peki Mart 2022 öğrenci burs ve kredi ödemeleri hesaplara yattı mı? KYK bursları ne zaman yatar? İşte soruların yanıtları...

06.03.2022-22:39 - (Son Güncelleme: 06.03.2022-22:40) Mart 2022 öğrenci burs ve kredi ödemeleri hesaplara yattı mı? KYK bursları ne zaman yatar?

Eğitim ve öğretim döneminde ikinci yarının başlamasıyla birlikte üniversitelerine giden milyonlarca öğrenci KYK’dan almaya hak kazandıkları burs ve kredi ödemelerinin ne zaman hesaplarında olacağı konusundaki her son dakika açıklamasını büyük bir dikkatle takip ediyor. Öğrencilerin T.C. kimlik numaralarının son hanelerine göre yatacak olan KYK burs ve kredi ödemelerinin tam olarak ne zaman yatırılacağını öğrenmek isteyen üniversite öğrenciler gözlerini Gençlik ve Spor Bakanlığı’na çevirdi.

KYK bursları ne zaman yatar?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, öğrencilerin merakla beklediği KYK burs ve kredi ödemelerinin yapılacağı tarihi açıkladı. Mart ayında yapılması planlanan burs ve kredilerin öğrencilere ödenmeye başladığını ifade eden Bakan Kasapoğlu, 10 Mart’a kadar hak sahibi olan her öğrenciye ödemelerin yapılacağını belirtti.

KYK burs

6-10 Mart 2022 tarihleri arasında yapılması planlanan KYK burs ve kredi ödemeleri öğrencilerin T.C. kimlik numaralarının son hanelerine göre yapılacak. Yani T.C kimlik numarasının son hanesi 0 olanlar 6 Mart, 2 olanlar 7 Mart, 4 olanlar 8 Mart, 8 olanlarsa 10 Mart 2022 tarihinde ödemelerini almış olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada KYK burs ve kredi ödemelerine zam yapıldığını duyurmuştu. Buna göre lisans bursu 850 TL, yüksek lisans bursu 1.700 TL, doktora bursu 2.550 TL olmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal