Mart 2022 65 yaş aylığı, engelli maaşı ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Bakan Yanık açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Mart 2022 yaşlı aylığı ve engelli maaşı ödemeleri hakkında önemli açıklamalar yaptı. Peki Mart 2022 65 yaş aylığı, engelli maaşı ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

09.03.2022-16:28 - (Son Güncelleme: 09.03.2022-16:29) Mart 2022 65 yaş aylığı, engelli maaşı ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Bakan Yanık açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yüzbinlerce vatandaşın merak ettiği engelli aylığı ve yaşlı aylığı hakkında önemli bir açıklama yaptı. Engelli ve yaşlı vatandaşların refahını önemseyen bir politika benimsediklerini ifade eden Derya Yanık, Mart ayı içerisinde yatacak olan yaşlı aylığı ve engelli maaşlarının ay içerisinde hesaplarda olacağını ifade etti.

Mart 2022 65 yaş aylığı, engelli maaşı ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Mart 2022’de yatması planlanan yaşlı aylığı ve engelli maaşının hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu. Mart ayında 836 milyon TL civarında yaşlı aylığı yardımının yapılacağını ifade eden Yanık, 653 milyon TL’nin de engelli aylığı için ayrıldığını ve bu bütçenin de hesaplara yatmaya başladığını söyledi.

engelli maaşı

Toplamda  1 milyar 489 milyon TL’lik bir yardım yapıldığı belirten Bakan Derya Yanık, engelli ve yaşlı vatandaşların ekonomik hayatlarını daha düzgün idare edebilmeleri için çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

65 yaş aylığı ve engelli maaşının Nisan ayında ne zaman verileceği konusunda henüz yeni bir gelişme yaşanmadı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın ay sonuna doğru bu konu hakkında da açıklamalarda bulunması bekleniyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal