Mars’taki kapı gerçek mi, ne anlama geliyor? Mars’ta yaşam var mı? Mars'taki kapıyı kim yaptı?

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Kızıl Gezegen Mars'ta Curiosity isimli keşif aracıyla büyük çalışmalara imza atıyor. Fakat NASA'nın son yayınlandığı fotoğraflar ise büyük merak uyandırdı. Yayınlanan fotoğraflarda mağaraya çıkan bir kapının görülmesi akıllarda birçok soru işareti bıraktı. Bunun üzerine Mars'taki kapının gerçek olup olmadığı merak edilmeye başlandı. Kapının ne anlama geldiği ve kimin yaptığı da oldukça merak edilen, aynı zamanda cevabı aranan sorular arasında yer alıyor.

14.05.2022-22:54 - (Son Güncelleme: 14.05.2022-22:54) Mars’taki kapı gerçek mi, ne anlama geliyor? Mars’ta yaşam var mı? Mars'taki kapıyı kim yaptı?

NASA, Mars'ta keşif aracıyla çekilen fotoğrafları paylaşmasının ardından sosyal medya adeta ikiye bölündü. 7 Mayıs'ta Curiosity adındaki keşif aracının çektiği görüntülerde kayanın içine doğru kazılmış bir kapı görünüyor. Bu kapı özellik Mısır piramitlerinin kapısına benzemesiyle de dikkatleri çekmiş durumda. Bu durumda insan elinin değmediği Mars'ta yaşamın olup olmadığı sorularını gün yüzüne çıkartıyor. Kapının ise gerçek olup olmadığı tartışma konusu oldu. Peki Mars'taki kapı gerçek mi? Mars'ta yaşam olabilir mi? Mars'taki kapıyı kim yaptı? İşte merak edilen soruların cevapları...

Curiosity keşif aracı

Mars'taki kapı gerçek mi?

Fotoğrafların yayınlanmasının ardından birçok komplo teorisi yapılmaya başladı. Yapılan bu komplo teorilerinin sonucunda ise Mars'ta bulunan bu kapının akıllı canlılar tarafından yapıldığı ve sanılanın aksine Mars'ta bir yaşam olduğu söyleniyor. Uzmanlar ise bu komplo teorilerinin dışında farklı görüşlere sahip. Bilim insanları, yayınlanan bu görüntünün hiç de şaşırtıcı olmadığını, sürekli deprem meydana gelen Mars'ta bu gibi şekillerin depremler sonucunda oluştuğunu ifade etti. Ayrıca yapının göründüğü kadar da büyük olmadığı düşünülüyor.

Mars’taki kapı gerçek mi

Mars'ta yaşam var mı?

Keşif aracı tarafından çekilen bu fotoğraflarda var olan kapı Mars'ta yaşam olup olmadığına dair bir bilgi vermemektedir. Bu yapının depremler sonucunda oluştuğunu, kusursuz görünen tarafın ise aslında yukarı kayalıklardan düştüğü belirtildi. Böylelikle Mars'ta yaşamın var olup olmadığı hakkında herhangi bir bilgi bulunmamakta ve bu konu hala gizemini korumaktadır.

Mars'taki kapıyı kim yaptı

Mars'taki kapıyı kim yaptı?

Mars'tan görüntülerin ses getiresinin ardından bilim insanlarında gelen bilgiler doğrultusunda kapının, depremlerin etkisiyle kendi kendine oluştuğuna inanılıyor.

Mars'ta yaşam var mı

Işıl İlyas
isililyas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal