Marmaris yanıyor! 20 helikopter, 14 uçak ile söndürme çalışmaları havadan devam ediyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün akşam saat 20.00'de Bördübet Mahallesi 17 adalar bölgesinde başlayan orman yangınına müdahale sabahın erken saatlerinde havadan müdahale ile söndürme çalışmaları devam ediyor. İşte haberin detayları...

22.06.2022-09:27 - (Son Güncelleme: 22.06.2022-15:39)

Neredeyse 250 hektarlık bir alanda etkisini göstermeye devam eden orman yangınına havadan 20 helikopter ve 14 uçak, karadan da 688'i Orman personeli olmak üzere toplam bin 480 personel yangını kontrol altına almaya çalışıyor. Rüzgarın şiddetinin dün geceye oranla düşmesinden dolayı alevlerin ilerlemesi kısmen durdu. 

Söz konusu uçak ve helikopterler sık sık yoğun dumanlık alanlara sorti yaparak yangını kontrol altına almaya çalışıyor. Yangın bölgesine Aydın, İzmir, Antalya, Denizli illerinden takviye ekipler sevk edilirken, bölgeye intikal eden ekipler karadan çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. 


Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi açıklama yaptı

Öte yandan yanan saha yoğun duman altında kalırken, uçak ve helikopterlerin yoğun sorti yapması ardından alevler şiddetini azalttı. Bördübet mahallesinde başlayan ve bir ucu Hisarönü körfezi, bir diğer ucu Değirmenyanı mahallesine kadar ulaşan yoğun dumandan dolayı görüntü mesafesi azaldı. 

Bakan Kirişci konuya ilişkin, ‘'Yangın söndürme uçaklarımızın ve helikopterlerimizin yangına müdahalesi an itibariyle başladı'’ dedi. 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Marmaris'te devam eden yangınlara yönelik, "Yangın söndürme uçaklarımızın ve helikopterlerimizin yangına müdahalesi an itibariyle başladı” diye ifade etti. 

Bakan Kirişci sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda ise, “Marmaris'te kahraman personelimizin yangın söndürme çalışmalarını takip ediyoruz. Yangın söndürme uçaklarımızın ve helikopterlerimizin yangına müdahalesi an itibariyle başladı” diye söyledi.


Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı'dan yangına ilişkin açıklama geldi

Öte yandan Başsavcı Yağcı'nın yapmış olduğu yazılı açıklamada yangına ilişkin, ‘’Marmaris ilçesi Amazon Koyu Bördübet mevkiindeki ormanlık alanda 21 Haziran tarihinde saat 20.00 sıralarında başlayan ve yaklaşık 300-400 hektarlık kızılçam ormanının zarar gördüğü yangınla ilgili olarak mülhakatımız Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmış olup soruşturma tüm yönleriyle titizlikle yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" diye açıklamada bulundu.
Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal