Marmaris Bördübet orman yangını söndü mü? Marmaris orman yangını nasıl ve neden çıktı?

Marmaris'te yangın! Bugün Marmaris Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde ormanlık alanın sık olduğu bölgede henüz nedeni belirlenemeyen bir yangın çıktı. Rüzgarın şiddetiyle alevlerin hızla yayıldığı gözlemlendi. Yangın hakkında son durum nedir? Yangın hala devam ediyor mu? Yeterli ekip yangın bölgesine sevk edildi mi?

21.06.2022-23:26 - (Son Güncelleme: 21.06.2022-23:26) Marmaris Bördübet orman yangını söndü mü? Marmaris orman yangını nasıl ve neden çıktı?

Yangının son durumu merak ediliyor.. Bugün öğle saatlerinde ormanlık alanda başlayan yangının çıkış nedeni hala araştırılıyor. Rüzgarın da şiddetiyle alevler kısa sürede hızla yayıldı. Yangın hala devam ediyor mu yoksa yangın söndürüldü mü? Hasar gören alan ne kadar? Detaylar haberimizde..

Marmaris'te Orman Yangını Çıktı

Bugün çıkan yangın Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanın ve arazi şartlarının zor olduğu bölgede çıktı. Yangın rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü.

Havadan ve Karadan Müdahale

Yangının çıktığını gören bölge sakinleri hemen 112 ihbar hattını arayarak bilgi verdi İhbar üzerine Muğla Orman Müdürlüğü itfaiye ekipleri hızla bölgeye yönlendirildi. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Orman Yangını

Ekipler Müdahale Ediyor

Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı helikopterleri ile çok sayıda arazöz, iş makinaları, ve orman işçisi ile müdahale ediliyor. 5 helikopter ve kara ekipleri müdahalesini sürdürüyor.

Şiddetli Rüzgar

Şiddetli rüzgarla beraber güç kazanan yangını durdurmak için ekipler seferber oluyor.

Takviye Ekipler Yakın İllerden Yola Çıktı

Alevlerin rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılmasından dolayı takviye destek istendi. Yangının yoğun olan ormanlık alanda çıktığından dolayı Denizli, Antalya ve İzmir'den takviye ekipler yola çıktı. Yangınla mücadele halen devam ediyor. En kısa sürede kontrol altına alınmasını diliyoruz.

Zeynel Abidin Barut
zeynelbarut@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal