Marmara’da sevindiren petrol gelişmesi: TPAO 3 ilde arama ruhsatı aldı

Türkiye’de petrol konusunda sevindiren haber Marmara’dan geldi. TPAO, Marmara Denizi’nde Tekirdağ, Balıkesir ve Çanakkale paftalarında petrol arama amacıyla 3 ruhsat aldı. İşte detaylar…

22.03.2024-09:21 - (Son Güncelleme: 22.03.2024-16:35)

Kara ve denizlerde petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerini sürdüren Türkiye, bu kez Marmara’dan müjdeli haberi aldı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Marmara Denizi’ne kıyısı olan Tekirdağ, Balıkesir ve Çanakkale civarında petrol aramak üzere 3 ruhsat aldı. 

TPAO 3 ilde arama ruhsatı aldı

Haber7’de yer alan habere göre; Türkiye'nin kara ve denizlerinde petrol ve doğal gaz arama çalışmaları hızla devam ediyor. Ülkemiz, fosil yakıtlarda tam bağımsızlığını sağlama hedefiyle yapılan büyük yatırımlarla Karadeniz'de doğal gaz ve Gabar Dağı'nda dev petrol rezervleri bulmayı sürdürüyor.

Marmara Denizi'nde faaliyet gösteren Türkiye Petrolleri, Tekirdağ, Balıkesir ve Çanakkale açıklarında petrol arama ruhsatı aldı. Bu ruhsatlarla birlikte 8 yıl süreyle toplamda 95 bin 55 hektarlık alanda petrol araştırmaları gerçekleştirilecek.

Marmara’da sevindiren petrol gelişmesi: TPAO 3 ilde arama ruhsatı aldı

Arama faaliyetleri Tekirdağ ve Çanakkale açıklarında AR/TPO/D/G18-d2, d3, d4 paftalarında 27 bin 688 hektarlık alanda, Tekirdağ ve Balıkesir açıklarında ise AR/TPO/D/G18-c paftalarında 54 bin 238 hektarlık alanda yoğunlaşacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal