Marmarabirlik Ürün Bedeli Ödemelerini Öne Aldı

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin senenin ilk 3 ayında tarihinin en yüksek dış satım rakamını yakaladığı ve böylece hissedarlara 30 Nisan'da yapılacak ürün bedeli ödemelerinin öne aldığını açıkladı.

04.04.2020-15:27 - (Son Güncelleme: 04.04.2020-15:25) Marmarabirlik Ürün Bedeli Ödemelerini Öne Aldı
Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin senenin ilk 3 ayında tarihinin en yüksek dış satım rakamını yakaladığı ve böylece hissedarlara 30 Nisan'da yapılacak ürün bedeli ödemelerinin öne aldığını açıkladı.

Birlikten gelen yazılı açıklamada, 2019-2020 dönemi alım kampanyasında 43 bin 500 ton mahsül alan Marmarabirlik'in, mahsül bedeli ödemelerini 10 Nisan Cuma günü saat 18.00'den itibariyle yapacağı belirtildi.

Hissedarlar ödeme planı içerisinde, mahsül bedeli alacaklarının tamamı, aynı zamanda kota fazlası olarak alınan mahsül bedellerinin yarısı olarak toplamda 100 milyon TL ödeme yapılacağı bildirildi.

Yapılan açıklamada fikirlerine yer verilen Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, nisan ayı sonunda yapılması tasarlanan ödemelerin öne çekilmesinde en büyük etkenin dış satımdaki artış olduğunu belirtti.

Asa, 5-6 Mart'ta yapılan yurt dışı bayiler toplantısından sonra lojistik olarak problemlerr yaşanabileceği ve sınırların kapanabileceği olasılığı göz önünde bulundurularak, iyi bir organizasyon sayesinde başarılı bir çalışma yapıldığını ifade etti. Asa'nın açıklamalrı şu şekildeydi:

"Bu yıl için ihracat hedefimiz 8 bin 500 ton. Ocak, şubat ve mart aylarında sipariş alınan, sevkiyat yapılan ve yapılacak olanlarla birlikte 3 bin ton ihracatla 2020 yılı hedefinin yüzde 35'i gerçekleşmiş olacaktır. İhracat rakamlarımız bu miktarlarda olmasaydı ödemelerin erkene alınması mümkün değildi."

Coronavirüs salgını ve bu dönemde hijyenin önemine dikkat çeken Asa, şu ifadelere yer verdi:

"Marmarabirlik ürünlerinin böyle bir dönemde tercih sebebi olmalı. Bütün ürünlerimiz pastörize edilmekte ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde üretilmektedir. Biz tüketicimizin sağlığını düşünüyoruz. Onlar da böyle bir dönemde ambalajlı ürünleri tercih etsinler. Daha önce kamuoyuna yaptığımız açıklamayla bu zor dönemde Marmarabirlik ürünlerine zam yapmama kararı almıştık.

Ayrıca tüketicilerimize e-marmarabirlik.com'dan 'Siz isteyin biz gönderelim' kampanyası başlattık. Yapacakları alışverişlerde yüzde 10'luk indirim imkanı sağlanmış olup, en az 50 lira ve üzeri alışverişlerde kargo bedeli alınmayacaktır."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal