Marmara Denizi’ni Tehdit Eden Deniz Salyası Dünya Basınının Gündeminde

Deniz salyası vakası dünya basınının gündeminden inmiyor.

07.06.2021-23:35 - (Son Güncelleme: 07.06.2021-23:35) Marmara Denizi’ni Tehdit Eden Deniz Salyası Dünya Basınının Gündeminde

Marmara Denizi’ni bir süredir tehdit eden müsilaj tüm kıyılarımıza yayılmaya devam ediyor. Olayı sadece Türk basını değil dünya basını da yakından takip ediyor. 

Son zamanlarda görülen en büyük ekolojik felaket olan deniz salyası olayı Türk kıyılarını sarmaya devam ediyor. Dünya basını ise olayı yakından takip ediyor. 

‘EGE'NİN YUNANİSTAN YAKINLARINDAKİ KIYILARINDAN İLK KEZ 2007 YILINDA GÖRÜLDÜ’

The Guardian haberinde, ‘Doğal olarak oluşan müsilaj, Ege'nin Yunanistan yakınlarındaki kıyılarından ilk kez 2007 yılında görülmüştü.

Ancak bu salgın kayıtlardaki en büyük salgın ve uzmanlar tarafından sümüksü çamurdan sorumlu alglerin büyümesini hızlandıran kirlilik ve küresel ısınmanın birleşiminden sorumlu tutuluyor’ ifadelerine yer verdi. 

‘CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MARMARA’YI MÜSİLAJDAN KURTARACAK’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmara’yı müsilajdan kurtaracağını söyleyen BBC, ‘Uzmanlar bu durumun nedenini; kirlilik ve iklim değişikliği olduğunu söylüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Umarım denizlerimizi bu müsilaj felaketinden kurtaracağız' dedi.

Türkiye'nin son zamanlarda Karadeniz'i Ege Denizi'ne bağlayan Marmara Denizi'nin geniş alanlarındaki salgının tarihteki en büyük salgın olduğuna inanılıyor ve yerel topluluklar için tahribat yaratıyor’ ifadeleri yer aldı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal