Marmara Denizi'nde Balık Sezonu Açıldı

Bütün Türkiye’de olduğu gibi Marmara Denizi’nde de balıkçılar ‘Vira Bismillah’ diyerek av sezonuna giriş yaptı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Yenikapı'da gerçekleştirilen balık av sezonu açılış merasimine katıldı. Yerlikaya, balıkçılara iyi bir sezon geçirmelerini temenni etti.

01.09.2020-08:52 - (Son Güncelleme: 01.09.2020-09:37) Marmara Denizi'nde Balık Sezonu Açıldı

1 Eylül itibariyle bütün Türkiye’deki gibi Marmara Denizi’nde de balıkçılar ‘Vira Bismillah’ ifadesini kullanarak av sezonunun açılışını yaptı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Fatih Yenikapı'da yer alanbalıkçı barınağında gerçekleştirilen balık av sezonu açılış merasimine katıldı. Açılış töreninde açıklama yapan Vali Yerlikaya, İstanbul'un 2 kıtanın bir araya geldiği dünyada eşi benzeri olmayan, 661 kilometre güzel kıyısı, Marmara benzeri iç denizi olan mübarek, övülmüş bir kent olduğunu söyledi. Yelikaya, 'Biz denizlerimizdeki ürünlerin sürdürülebilir, yani Cenab-ı Allah'ın vermiş olduğu bu nimetin her daim bereket olarak kasalarımıza, oradan tezgâhlarımıza ve sofralarımıza gelmesini istiyoruz. Bunun için ilmin ışığında avcılığı yapmamız lazım. Bunu yapanlara her zaman için selam olsun' şeklinde konuştu.

'50 TEKNEYE DE DEVLET EL KOYDU'

Açıklamasına devam eden Yerlikaya, 'Bunu yapmayanlarla da ilgili haksız rekabeti önlemek, doğruyla eğriyi ayırt etmek, doğruyu ödüllendirmek, yanlışa da dur demek için geçen yıl burada Cumhurbaşkanımızın sözü 1 Ocak 2020'de 1380 sayılı kanun olarak yürürlüğe girdi. Denetim elimiz güçlendi. Tarım il müdürlüğümüz koordinasyonunda, jandarmamız ve sahil güvenliğimiz, ilgili kurum ve kuruluşlarımız gece gündüz demedi denetim yaptı. 600 bin liraya yakın idari ceza yazıldı. 56 tonun üzerinde kanun dışı yakalanan su ürününe el konuldu. 50 tekneye de devlet el koydu.' şeklinde konuştu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile beraberindekiler İstanbul Müftüsü Mehmet Emin Maşalı'nın duasının sonrasında denize balık bıraktı. Açıklamasının peşinden denize açılacak bir tekneye çıkan Ali Yelikaya, telsiz anonsuyla sezonun açılışını gerçekleştirdi.

BALIKÇILAR BU SENEDEN UMUTLU

Yalova Armutlu, Kapaklı, başta olmak üzere, Bursa Mudanya, Gemlik ilçelerinde de balıkçılar nasiplerini bu akşamdan denizlerde arayacak. 2020 senesinde koronavirüs pandemisi sebebiyle erken kapatılan sezondan balıkçılar bu sene daha ümitli.

KARADENİZ'DE BALIKÇILAR HAREEKTE GEÇTİ

Karadeniz'de 4,5 aylık aranın peşinden çalışmalarını tamamlayan balıkçılar, av yasağının bitmesiyle 'Vira bismillah' ifadesini kullanarak teknelerle mavi sulara açıldı. 

Samsun'da av yasağının bitmesi sebebiyle Canik Balıkçı Barınağı'nda Samsun Valisi Zülkif Dağlı'nın da katılımlarıyla program gerçekleştirdi.

Programda basın mensuplarına açıklama yapan Vali Dağlı, 4,5 aylık aranın ardından 'Vira bismillah' ifadesini kullanarak denize açılan balıkçılara hayırlı ve bereketli bir sezon diledi. Bilhassa salgın sürecinde balık ile beslenmenin vücut direncini iyileştirdiğini söyleyen Dağlı, 'Balığın, çocukların beslenmesi, omega 3 ihtiyacı ve vücudumuzun gereksinim duyduğu vitamin ve mineralleri içermesi sebebiyle ne kadar faydalı bir besin olduğunu biliyoruz.' şeklinde konuştu.

Balıkçılığın dış satıma da destek verdiğine işaret eden Dağlı, '20 milyon avronun üzerinde balıkçılık sektöründen ihracatımız var. Yakakent tarafında su ürünleri çiftliklerimiz var. Bunun istihdama da ayrı katkısı var. Mavi vatan dediğimiz aslında budur. Ben balıkçılara hayırlı kazançlar diliyorum.' şeklinde konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de Samsun'un Türkiye balıkçılığının en kritik merkezlerinden biri olduğunu belirterek 'Tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Deniz ürünleri beslenme açısından çok önemli bir besin kaynağıdır. Bu konuda balık sanayisi konusunda Samsun oldukça gelişme gösteriyor. Bu sene bereketiyle birlikte 30 milyon avroyu buluruz inşallah. Balıkçılarımıza kazasız belasız bir yıl diliyorum.' ifadelerine yer verdi.

Samsun Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Atıf Malkoç ise bu yıldan ümitli olduklarını söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal