Marmara Denizi Açıklarında İki Gemi Çarpıştı

Marmara Denizi'nde Çanakkale'nin Gelibolu ilçesi ile Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi arasında bulunan Doğanarslan mevkiinde iki yük gemisi birbiriyle çarpıştı.

24.10.2021-09:16 - (Son Güncelleme: 24.10.2021-09:55)

Ukrayna'da Çin'e seyir halinde bulunan 299 metre boyutunda olan dökme demir cevheri yüklü 'Benitamou' ismini taşıyan gemi ile Bulgaristan'dan Mısır'a gitmekte olan 172 metre boyunda olan buğday yüklü 'BC Vanessa' ismini taşıyan gemi, saat 06.10 sularında Çanakkale'nin Gelibolu ilçesi ile Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi arasında bulunan Doğanarslan mevkiinde çarpıştı.


Aynı yöne seyir halinde bulunan iki geminin, bölge içeriside yaşanan yoğun sis sebebiyle Çanakkale Boğazı'na giriş yapmak üzere beklemek için demir bölgesine giderken birbirleriyle çarpıştıkları bilgisi elde edildi.

MARMARA DENİZİ'NDE ÇARPIŞAN GEMİLERDEN BİRİ SU ALIYOR

Çarpışma sebebiyle Benitamou isimli gemide hasar meydana geldiği ve su aldığı bilgisi paylaşıldı. Gemi kaptanları söz konusu olayın ardından durumu Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri ile paylaştı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait olan Nazım Tur, Kurtarma-4, Kurtarma-15 römorkörleri ile birlikte KEGM-0 ve SEREN-2 botunun bölgeye sevk edilmiş olduğu, her iki geminin de Çanakkale'nin Lapseki ilçesi yakınlarında olan Şevketiye bölgesine götürüleceği bilgisi elde edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal