Marketlerde Sigara Satışı Yasaklandı mı?

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre zincir marketlerde çeşitli düzenlemelere gidildi. Bu düzenlemeler kapsamında A101, BİM, ŞOK, Migros gibi zincir marketlere bazı yasaklar geldi. Peki marketlerde sigara, elektronik satışı yasaklandı mı? Marketlerde satışı yasaklanan ürünler neler?

11.02.2021-12:15 - (Son Güncelleme: 11.02.2021-12:15) Marketlerde Sigara Satışı Yasaklandı mı?

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre zincir marketlerde yeni bir dönem başladı. Pandemi şartlarında gelir kaybı yaşayan küçük esnaf için alınan önlemler kapsamında A101, BİM, ŞOK, Migros, Carrefour gibi zincir marketlerde bazı düzenlemelere gidildi. Peki marketlerde sigara satışı yasaklandı mı? Marketlerde elektronik satışı yasak mı?

MARKETLERDE SATIŞI YASAKLANAN ÜRÜNLER NELER?

Ticaret Bakanlığı, pandemi sürecinde gelir kaybı yaşayan küçük esnaf için harekete geçti. Bakanlık, küçük esnafı koruma amacıyla üzerinde çalıştığı bir taslak ile alışveriş merkezleri ve zincir marketlere mesafe ve nüfus kriteri ile birlikte satış esaslarında bazı değişiklikler için harekete geçti.

MARKETLERDE SİGARA SATMAK YASAK MI?

Hazırlanan taslağa göre dijital ortamda satış ve bin 500 metrekareden büyük mağazalar hariç olacak şekilde, zincir gıda marketlerinde tütün ürünleri, cep telefonu, mobilya, elektronik eşya ve beyaz eşya satışı yapılamayacak. 

Bu kaspamda zincir gıda marketleri pazar günleri saat 11.00’den daha erken bir saatte açılamayacak. Sigara satışının yasaklanacağı marketler arasında A101, ŞOK, BİM, Migros gibi marketler de yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal