Markar Esayan Toprağa Verildi

Tedavi olduğu hastanede 51 yaşında yaşamını yitiren AK Parti Milletvekili Markar Esayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un da katılım sağladığı törenle son toprağa verildi.

22.10.2020-16:07 - (Son Güncelleme: 22.10.2020-16:43)

Mide rahatsızlığı sebebiyle bir süredir tedavi olduğu hastanede hayatını kaybeden gazeteci-siyasetçi Markar Esayan'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, dini merasimin gerçekleştirileceği Kumkapı Meryem Ana Patriklik Kilisesi'ne götürüldü. Merasim çan sesi ile başladı.

Türkiye Ermenileri 85. Patriği Sahak Maşalyan ile Başrahip Tatul Anuşyan'ın liderliğindeki ruhani kurulun olduğu merasimi, Başepiskopos Aram Ateşyan yönetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop'un beraberinde törene  Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Bedros Şirinoğlu, Esayan'ın ablaları Arşaluys Agopyan, Nergis Erdik, Nadya Eseyan, Hilda Hamamcıyan ve kardeşi Sima Eseyan da katıldı.

Esayan'ın cenazesi, merasimden sonra Şişli Ermeni Mezarlığı'nda defnedildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal