Mark Zuckerberg, ABD Senatosu önünde ter dökerek özür dilemek zorunda kaldı!

Dünyadaki en zengin ve en önemli girişimciler arasında yer alan Mark Zuckerberg ABD Senatosu'nun önünde ter döktü. Sosyal medyanın çocuklar üzerindeki etkisi hakkında tartışmalar yaşandığı oturumda bir senatör, Zuckerberg'i epey zorlayarak özür dileme mecburiyetine kadar getirdi.

01.02.2024-17:59 - (Son Güncelleme: 01.02.2024-17:59) Mark Zuckerberg, ABD Senatosu önünde ter dökerek özür dilemek zorunda kaldı!

ABD Senatosunun "sosyal medya platformlarında çocukların cinsel istismarı" konusunda düzenlediği oturuma katılan Meta, X, TikTok, Snap ve Discord gibi dünyadaki teknoloji devlerinin yöneticileri, bu platformlarda yeterli tedbirleri almadıkları yönünde suçlamalarla karşıladılar ve zor anlar yaşadılar.

Yeterli güvenlik önlemleri alınmıyor!

Teknolojinin çocuklara getiren tehlikelerin ana teması oluşturduğu oturumda ABD Senatosu Adalet Komitesinin düzenlediği oturuma katılan sosyal medya platformu yöneticileri, senatörlerin çocukların cinsel istismarının önlenmesine ilişkin sorularını yanıtladı. Yaklaşık 4 saat süren ve Meta'dan (Facebook) Mark Zuckerberg, X'ten Linda Yaccarino, TikTok'tan Shou Zi Chew, Discord'dan Jason Citron ve Snap'tan Evan Spiegel'in katıldığı oturumda zaman zaman gerilim yükseldi. Senatörler, sosyal medya platformlarının yöneticilerinin çocuk istismarının önlenmesine yönelik yasaya tam olarak destek vermemelerinden şikayet ederek, bu yasanın geçmesi ve söz konusu yöneticilerin hesap vermesi gerektiğini savundu. Ayrıca güvenlik önlemlerinde yetersiz olduğu yönünde eleştirilere de maruz kaldılar.

Zuckerberg'e "Ellerin kanlı" diye hitap etti!

Mark zuckerberg özür diledi

Yasa yetersizliğinden de dert yanan senatör üyeleri, çevrim içi platformların denetlenmesine yönelik ABD'de yıllardır herhangi bir yasanın geçirilemediğini de vurguladı. Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, salonda bulunan sosyal medya kurbanlarının ailelerini de işaret ederek platform yöneticilerinin gerekli tedbirleri almadıkları için suçlu olduklarını belirtti. Graham, Meta CEO'su Zuckerber'e "Ellerin kanlı" diye hitap ederken, ABD'de sosyal medya platformlarını dava edilmekten koruyan "Section 230" başlıklı yasal düzenlemenin derhal kaldırılması gerektiğine işaret etti. Cumhuriyetçi Senatör Josh Hawley de bu platformlarda çocukların cinsel istismarının ve gençlerin uyuşturucu ve benzeri kötü alışkanlıklara özendirilmesinin bir türlü önlenemediğini anlattı.

Zuckerberg özür diledi!

Çeşitli platformlar üzerinden özendirilmesi sonucu hayatlarını kaybeden gençlerin olduğunu aktaran Hawley, Zuckerberg'in kurbanların ailelerinden şahsen özür dilemesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine ayağa kalkarak salonda bulunan ailelere dönen Zuckerberg, çevrim içi platformlardan kaynaklı olarak hayatlarını kaybedenlerden dolayı üzgün olduğunu ve bundan dolayı ailelerden özür dilediğini ifade etti.

Önemli şirketlerin sahipleri salonu hızlıca terk ettiler!

Mark zuckerberg özür diledi

Graham ve Hawley, TikTok'un Çin hükümetiyle bağlantılı olduğunu ve ülkemiz için büyük tehlike taşıdığını ifade ederek, gizlilik konusunda endişe taşıdıklarını söyleyerek, Amerika'da yasaklanması gerektiğini savundu. TikTok CEO'su Chew, iddiaları reddederek kendilerinin Çin'de de iş yapan diğer tüm firmalar gibi olduklarını ve kişisel veri gizliliği konusunda diğer şirketler kadar hassas olduklarını savundu. Senatörler, "Çocukların Online Güvenliği" adlı yasa tasarısına hem Kongre'nin hem sosyal medya platformlarının hem de Amerikan kamuoyunun güçlü bir şekilde destek vermesi gerektiğini belirtti ve bu konuda salonda bulunan CEO'lardan koşulsuz destek istedi. Oturumun ardından sosyal medya platformlarının yöneticileri salondan hızlıca ayrılırken kendilerine yöneltilen sorulara yanıt vermediler.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal