Mariupol'deki Türk camisi çatışmalar sırasında hasar gördü

Ukrayna'nın Mariupol kentinde Türk hayırsever tarafından yaptırılmış olan cami çatışmalarının arasında kalarak caminin bir kısmında hasar meydana geldi.

20.04.2022-16:00 - (Son Güncelleme: 20.04.2022-16:54) Mariupol'deki Türk camisi çatışmalar sırasında hasar gördü

Ukrayna'nın Mariupol kentinde Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan'ın anısına hayırsever bir Türk tarafından yaptırılmış olan cami, çatışmanın sonunda hasar meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Rusya Mariupol'un büyük bir kısmını abluka altına alarak ele geçirmiştir. Ele geçirdiği Mariupol'deki Kanuni Sultan Süleyman Camisi'nin ana yapısı çatışmaları hasarsız bir şekilde atlattı fakat çevresinde bazı bölümlerde hasar oluştu. Özellikle cami bahçesinin girişi ve şadırvan, yakınlarına isabet eden roketlerden dolayı zarar gördü. Caminin içine de dışarıdaki olan patlamalar sebebiyle ufak taş ve beton parçaları döküldü. 

Camideki vatandaşlar tahliye edildi

Türkiye, savaş başladığında camiye sığınan sivillerin tahliye edilmesi için Rusya ve Ukrayna ile oldukça yoğun bir şekilde diplomasi trafiği yürütüldü. Caminin bulunduğu alan Rus ordusunun kontrolüne geçtiğinde, camideki sivil vatandaşların tahliyesi gerçekleşti. Azak Denizi kıyısında olan 10 dönümlük bir arazi üstüne inşa edilen ve 2005'te ibadete açılmış olan cami, savaştan önce şehre gelen turistlerin özellikle ziyarete gittiği mekanlardan biriydi.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal