Marilyn Monroe Makyajı

Birçoğumuz Marilyn Monroe’nun gelmiş geçmiş en güzel kadınlardan olduğunu düşünürüz. Marilyn Monroe’nin ikonikleşmiş kırmızı rujlu makyajını da biliriz.

22.06.2020-15:25 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-15:23) Marilyn Monroe Makyajı

Kusursuz görünen cildiyle, kırmızı rujuyla, kıyafetleriyle birçok kadına idol olmuştur. Döneminde anlatılmayan Marliyn Monroe’nun makyaj sırlarını, makyözü Allan Whitey ölmeden önce paylaştı. Sizlere Marliyn Monroe makyajı nasıl uygulanır anlatacağız.

Cilt

Öncelikle baz olarak Marliyn Monroe’nun vazelin kullandığını belirtelim. Siz vazelin kullanmak zorunda değilsiniz onun yerine cildinize uygun bazı kullanabilirsiniz. Eğer yağlı bir cilde sahipseniz vazelin kullanmanız daha yağlı bir görünüme sebep olacaktır.

Ardından cildinize renk tonunuza uygun fondöten kullanmanızda fayda var fakat fondöteni ince bir tabaka halinde uygulamalısınız. Koyu bir ten rengine sahipseniz ve direkt Marliyn Monroe görünümü elde etmek istiyorsanız, ten renginizden birkaç ton açık fondöten tercih edebilirsiniz.

Aydınlatıcı olarak da vazelin kullanan Marliyn Monroe böylece cildinin spot ışıkları altında parlamasını sağlıyor. Siz de parlak bir görünüm için aydınlatıcı tercih edebilir. Elmacık kemiklerinden şakaklara kadar uygulayabilirsiniz.

Göz

Marliyn Monroe’nun buğulu gözlerinin sırrı ise Greta Garbo tekniği. Marliyn Monroe gibi gözlere sahip olmak için kahverengi fara, siyah, kahve, kırmızı ve beyaz göz kalemine ihtiyacınız var. Öncelikle göz kapaklarını ince bir biçimde, siyah kalemle çizerek başlıyorsunuz işe. Ardından alt kirpik diplerini kahverengi kalemle belirginleştiriyorsunuz ve kalemi alt göz sınırından itibaren çekiyorsunuz. Üst kirpik dibine çekilen siyah kalem ile kahverengi kalem arasında bir üçgen oluşturuyorsunuz. Üçgenin içini beyaz boyuyorsunuz böylece gözler derinleşiyor. Göz kapağına açık kahverengi bir far uyguluyorsunuz. Son olarak göz pınarına minik bir nokta kalem uyguluyorsunuz. Bu tekniği göz belirginleştirmek amaçlı diğer makyajlarınızda da uygulayabilirsiniz.

Uzun kirpik seven fakat doğal görüntüden de uzaklaşmak istemeyen Monroe takma kirpikleri yarıya keserek kullanıyormuş. Uzun kirpiklere sahipseniz yalnızca rimel sürerek bu görüntüyü elde edebilirsiniz fakat kısa kirpikleriniz varsa siz de bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

Yanaklar

Pembe tonlarda allıkları tercih eden Monroe’nun yüz hatlarını belirginleştirmek için uyguladığı bir yöntemden bahsedeceğiz. Allığı bronzer gibi elmacık kemiklerinden şakaklara kadar uygulamak Monroe’nun sırrı. Bu yöntem hemen yüzünüze canlılık verecek hem de yüz hatlarınızı belirginleştirecek. Ayrıca allığı burnun iki yanına ve üstüne de uygulayarak burnun daha ince görünmesini sağlayabilirsiniz. Tüm bu işlemleri bronzer ile de uygulayabilirsiniz ama ten renginizin daha koyu görünmesine sebep olacaktır.

Dudaklar

Marliyn Monroe makyajının en önemli noktası ruj. Birbirine yakın iki tonda kırmızı ruja ihtiyacımız var. Marliyn Monroe dudak kenarlarına daha koyu tonda bir kırmızı uygularken ortasına daha açık tonda bir ruj uyguluyormuş. Bu geçişi sağlamak için birbirine oldukça yakın iki mat ruj kullanmanızı öneririz. Dudakların dış kısmındaki kavisi e yine koyu renk kırmızıyla verebiliriz. İnce dudaklara sahipseniz dudaklarınızı kalınlaştırmak için önce bir kalemle Marliyn Monroe dudaklarının şekline bakarak çizebilir ardından uygulayabilirsiniz. Bu işlemi yaparken dikkatli olmakta fayda var çünkü taşması durumunda çirkin bir görüntü elde edersiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal