Mardin'de Yakalanan Canlı Bombanın Asıl Hedefi Polislerdi

Dün Mardin'in Nusaybin ilçesinde etkisiz eleştirilen canlı bombanın asıl hedefinde polislerin olduğu öğrenildi.

10.08.2021-11:49 - (Son Güncelleme: 10.08.2021-15:17) Mardin'de Yakalanan Canlı Bombanın Asıl Hedefi Polislerdi

Polisin Mardin ve ilçelerinde terör örgütü ile bağlantısı olan kişileri yakalamak için nokta operasyonları sürüyor. 

Mardin Nusaybin'de üzerindeki 2.5 kilo patlayıcı ile son anda fark edilerek şüphe üzerine durdurulmak istenen fakat saldırı girişiminde bulunduğu sırada etkisiz hale getirilen Suriyeli teröristin canlı bomba eylemi için hedefinde polisin olduğu ortaya çıktı. Teröristin olay sırasında Polislere yönelik olarak "Hepinizi öldüreceğim" diye bağırdığı belirtildi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde dün polis ekipleri, durumundan şüphelendikleri bir kişiyi durdurmak istedi. Şüpheli, polisin 'dur' ihtarına ve havaya ateş açmasına rağmen onlara doğru koşup, üzerindeki bombayı patlatmaya çalıştı. Şüpheli, polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi.

KAÇAK YOLLARLA ÜLKEYE GİRİŞ YAPTI

Suriye'de PKK/YPG kamplarında bomba eğitimi aldığı, terör örgütü adına ses getirici eylem yapmak üzerine Türkiye'ye gönderildiği değerlendirilen Ali Burhan (28) isimli Suriye Kamışlı nüfusuna kayıtlı  teröristin ülkeye kaçak yollarla girdiği tespit edildi.

NOKTA OPERASYONLARI DEVAM EDİYOR

Bazı kişilerin teröriste yardım ve yataklık yaptıkları değerlendirilirken, polisin Mardin ve ilçelerinde terör örgütü ile bağlantısı olan kişileri yakalamak için nokta operasyonları sürüyor.

Teröristin üzerindeki 2,5 kilogram patlayıcının C-4'le güçlendirilmiş el yapımı bomba olduğu belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal