Mardin kadınları Gazze için seferber oldu: Atölyelerde binlerce ürün dikiliyor

7 Ekim'de başlayan İsrail- Filistin savaşında Gazzeli kadın ve çocuklar, adeta insanlık dramını yaşıyor. Mardin'de de 10 ilçede aralarında usta öğretici ve kursiyer ile gönüllülerin de bulunduğu yaklaşık 250 kadın, halk eğitim merkezlerinde "Makinelerimiz Gazze için çalıştı" sloganı ile battaniye, polar içlik gibi ihtiyaç duyulan materyaller üretilmeye başladı. İşte detaylar..

18.12.2023-12:30 - (Son Güncelleme: 18.12.2023-18:00) Mardin kadınları Gazze için seferber oldu: Atölyelerde binlerce ürün dikiliyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, İsrail'in ablukası altında yaşam mücadelesi veren kadın ve çocuklara insani yardım ulaştırılması amacıyla proje hazırladı. Proje kapsamındaki ülke genelindeki 31 olgunlaşma enstitüsü ve yaklaşık 1000 halk eğitimi merkezinde eş zamanlı olarak Filistinliler için battaniye, polar içlik, iç çamaşırı, yenidoğan seti, eşofman takımı ve maske üretimine başlandı.

“Makinelerimiz Gazze için çalıştı”

Mardin'de de 10 ilçede aralarında usta öğretici ve kursiyer ile gönüllülerin de bulunduğu yaklaşık 250 kadın, halk eğitim merkezlerinde "Makinelerimiz Gazze için çalıştı" sloganı ile üretime başladı. Kadınlar, usta öğreticilerin tasarladığı battaniye, polar içlik, iç çamaşırı, kazak, hırka, çarşaf, bere, eşofman takımından oluşan 5 bin 500 parça ürünü dikiyor. Bazı kursiyerler üretime mola verdikleri zamanlarda Gazze'de hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okuyor.

“Bu üretim atölyedeki kadınlar için çok duygusal”

Artuklu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ufuk Çete, projenin kendilerine duyurulmasıyla usta öğreticilerin, kursiyerlerin ve gönüllülerin üretime destek olmak için yoğun bir başvuru yaptığını söyledi. Kumaşları kış şartlarını göz önünde bulundurarak seçtiklerini anlatan Çete, "Oradaki çocukların ihtiyaçlarını karşılayacak, bir nebze de olsa onları ısıtacak ürünleri tercih ettik. Daha önce atölyelerimizde Deprem, salgın gibi doğal afetlerde destek için üretimlerimiz oldu. Bu üretim atölyedeki kadınlar için çok duygusal. Kadınlar ürünleri daha bir itinayla hazırlıyor ve daha duygusal çalışıyorlar." dedi.

“Elimizden keşke çok daha fazlası gelse”

Saldırıların başlamasıyla ne yapabileceklerini düşünmeye başladıklarını dile getiren Admış, "Böyle bir projede olmak, bir şeyler yapmak, üretmek çok güzel bir duygu. Burada olduğum için çok huzurluyum. Orada bebekleri, çocukları, insanları öyle görünce çok üzülüyoruz. Empati kuruyoruz, uykularımız kaçıyor. O görüntüler sadece Müslümanların değil bütün insanların vicdanını yaralıyor. Elimizden keşke çok daha fazlası gelse." diye konuştu.

"Bu konuda herkes elini taşın altına koysun"
Projeye gönüllü destek veren 3 çocuk annesi Ayşegül Çakırca da projeyi duyunca hemen halk eğitimi merkezine geldiğini, usta öğretici ve kursiyerlere üretimde destek verdiğini belirtti. Çakırca, "Orada yaşananlardan gayet üzgünüz. Umarız en yakın zamanda bu durumdan kurtulurlar. Hep dua ederek bu kıyafetleri dikiyoruz. İnşallah oradaki acılar biter. Çocukların orada harap olması bizleri gerçekten derinden etkiliyor. Bu konuda herkesin elinden mutlaka bir şeyler gelir. Herkes duyarlı olsun, elini taşın altına koysun."


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal