Mantar yıkamanın en sağlıklı tekniği!

Lezzetli tadıyla gönülleri fetheden mantarın, birçok şekilde kullanma imkânı tanımasıyla da çokça rağbet görmektedir. Ancak temizleme yöntemlerinde dikkat edilecek hususlar mevcuttur. Aksi takdirde sağlığa zararı dokunabilir. Burada en kritik nokta doğru temizleme yöntemini kullanıyor olmak. Sizlere en doğru ve güvenilir yöntemini araştırdık. İşte detaylar…

15.01.2024-17:15 - (Son Güncelleme: 15.01.2024-18:12)

Makarna çeşitlerinde, çorbalarda, salatalarda ve daha birçok alanda kullandığımız mantarı tüketmeden önce muhakkak doğru yöntemle yıkamanız gerekmektedir. Zehirli mantarların türlerinden kaynaklandığını biliyoruz fakat temizlik açısından da başlıca önem taşımaktadır. Bu önerileri sizler için derledik.

Mantarı nasıl temizlemeliyim?

Mantar yıkamanın en pratik yolu, sebze fırçasını kullanabilirsiniz. Sebze fırçasından ulaşamıyorsanız, temiz nemli mutfak havlusu veya kâğıt havluyu kullanabilirsiniz. Hepsinden farklı olarak, temiz diş fırçasından da yararlanmanız mümkün! 

Ne şekilde yıkanmalı?
Mantar nasıl yıkanmalı

Zar yıkama yöntemi!

Üzerinde ince bir zar yapısı olan mantarın temizleme yöntemine başlarken öncelikle zarlı yapıdan kurtulmanız gerekmektedir. Şu yolu takip edebilirsiniz;

Mantarın sapını elinizle çekip çıkarın.

Mantarın şapkasındaki zarı bıçak yardımıyla kaldırarak yavaşça soyun. Ardından saplarını yemeğinize koyacaksanız onları da soymanız gerekmektedir. Soyulan mantarları nemi bez yardımıyla temizlemeye devam edebilirsiniz.

Mantar nasıl yıkanmalı

Sirkeli limonlu suyu da kullanın!

Çoğunlukla kendi başımıza topladığımız mantarlarda bu yöntem kullanılmaktadır. Topladığınız mantarların kirli veya çamurlu olduğuna inanıyorsanız bu yöntemi kullanın, öteki türlü çok da bu sirkeli limonlu kullanmanıza gerek yoktur. Kirli olduğuna kanaat getirirseniz. Mantarlarınızı, soğuk su dolu kabın içerisine koyun ve ardından üzerine yarım limon suyu ve 1-2 yemek kaşığı sirke ekleyin. Mantarları fazla su da bekletilmemelidir.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal