Mandalina tüketmek zayıflatıyor mu? Mandalinada kaç kalori var? Bilimsel araştırmalarla kanıtlandı! Mandalinanın sağlığa faydaları ve zararları

Doğu ve düzenli beslenme kilo vermede en önemli unsurlardan biridir. Zayıflamak isteyenler tüketmeleri gereken besinleri araştırmaktadır. Mandalina zayıflatır mı? Sorusu da bununla birlikte gündeme geldi. Peki, mandalina tüketmek zayıflamaya yardımcı olur mu? İşte yapılan bilimsel araştırmaların sonuçları…

29.06.2022-14:00 - (Son Güncelleme: 29.06.2022-14:00) Mandalina tüketmek zayıflatıyor mu? Mandalinada kaç kalori var? Bilimsel araştırmalarla kanıtlandı! Mandalinanın sağlığa faydaları ve zararları

Birçok kişi fazla kilolardan dolayı sıkıntı çekmekte ve kilo vermeye çalışmaktadır. Kilo vermenin de en önemli adımı doğru ve düzenli beslenmektir. Tüketilen gıdaların kilo yapıcı etkisinin olup olmadığı ve kaç kalori olduğu bilinmelidir. Bununla birlikte, mandalina kilo yapar mı? Sorusu da merak edilmektedir. Mandalinada bulunan kalori miktarı ve mandalinanın zayıflatıp zayıflatmayacağı araştırılmaktadır. Peki, mandalina kilo yapar mı? İşte yanıtı…

Western Ontario Üniversitesi gıdalar üzerinde bilimsel bir araştırma yapmıştır. Bu araştırmaya göre mandalinanın içerisinde Nobiletin maddesi bulunmaktadır. Bu madde de obeziteyi önlemektedir. İnsan DNA’sına çok yakın DNA’ya sahip olan fareler üzerinde yapılan araştırmalarda nobiletin maddesinin farelerin metabolizmasındaki sendroma etkisi incelendi. Robarts Araştırma Enstitüsündeki Huff laboratuvarında yürütülen araştırmada; farelerin bir bölümü basit şeker ve yağ açısından zengin besinlerle beslendi. Bu farelerin trigliseritlerinde yükselme, kolesterol, kanda glikoz ve insülin seviyesinde artış, karaciğerde yağlanma gibi belirtiler göstererek obez oldular.

Farelerin diğer grubu da ilk grup ile aynı yiyeceklerle beslendi ama buna ek olarak gıdalarına mandalina içinde bulunan nobiletin maddesi eklendi. Bu grupta yer alan farelerin trigliserid, kolesterol, glikoz insülin seviyesinde hiçbir artış yaşanmadı ve bu farelerin kiloları değişmedi. Bu da mandalinada bulunan nobiletin maddesinin kilo almayı önlediğini ortaya koydu.

Ayrıca araştırma sonucunda mandalinanın içeriğinde bulunan flavonoidlerin yağlanmayı önlediği, yağ yakmada etkin rol oynadığı belirlendi.

Mandalina

Mandalinanın faydaları

Mandalina C vitamini deposudur. 1 su bardağı mandalina suyu 2 orta boy mandalinaya eşdeğerdir. İçerisinde bulunan 52 mg C vitamini erkek bir bireyin günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 58’ini, kadın bir bireyin C vitamini ihtiyacının ise yüzde 69’unu karşılamaktadır.

Mandalina düşük kalorili bir meyvedir. 100 gram mandalinada 50 kalori bulunur yani 1 adet küçük mandalina 50 kaloridir. 1 çay bardağı mandalina suyunda 47 kalori, 1 su bardağı mandalina suyunda ise 94 kalori bulunur.

C vitamini cilt ve kemik sağlığını korur. Diş sağlığına faydalı olan C vitamini yaraların da hızlıca iyileşmesini sağlar. Mandalina antioksidan deposu bir yiyecektir. Journal of the American College of Nutrition (Amerikan Beslenme Koleji Dergisi) tarafından 2005 yılının Haziran ayında yayımlanan bilimsel verilere göre; bolca C vitamini tüketmek, spor yaparken yağ yakımını arttırmaktadır.

Mandalina1

Mandalinalı içecek tarifi

Malzemeler

8 bardak demlenmiş yeşil çay

1 adet dilimlenmiş mandalina

1 avuç nane yaprağı

Hazırlanışı

Bütün malzemeler bir sürahinin içine alınıp karıştırılır. Ardından karışım buzdolabında 1 gece bekletilmeye bırakılır. Bu karışımdan her gün bir sürahi içmek zayıflamaya yardımcı olur.

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal