Manchester United Efsanesinden Avrupa Süper Ligi Hakkında Sert Sözler

Avrupa'nın önde gelen 12 kulübü Avrupa Süper Ligi'ni kurarken, tepkiler gecikmedi. UEFA, Premier Lig yönetimi, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, karara karşı olduklarını bildirdi. En sert tepki ise ligde yer alan Manchester United'ın efsanesi Gary Neville'dan geldi.

19.04.2021-10:30 - (Son Güncelleme: 19.04.2021-12:34) Manchester United Efsanesinden Avrupa Süper Ligi Hakkında Sert Sözler

İngiltere Premier Ligi'nden Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United ve Tottenham; İspanya La Liga'dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid, İtalya Serie A ise Milan, Inter ve Juventus Süper Lig'de yer alırken; Almanya Ligi takımları ile Fransız devi PSG yeni organizasyona katılma ile ilgili henüz bir adım atmadı.

Yeni organitasyona sert tepkiler ise gecikmedi. FIFA, İngiltere Primier Ligi, Almanya Bundesliga yönetimi ve Fransa Futbol Federasyonu da Avrupa Süper Ligi'ne karşı olduklarını bildirdi.

UEFA, 'bencil projeyi' durdurmak için tüm imkanlarını kullanacağını açıkladı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise bunun futbola büyük zarar vereceği yorumunu yaptı.

Avrupa Kulüpler Birliği (ECA), Pazar (dün) günü acil toplandı. Ajax Yönetim Kurulu Başkanı Edwin van der Sar'ın başkanlık ettiği toplantıda Bayern Münih ve Paris Saint Germain hazır bulundu. Toplantı sonrası ECA'nın Süper Lig modeline şiddetle karşı çıkacağı belirtildi.

UEFA, İngiltere Futbol Federasyonu, Premier Lig, İspanya Futbol Federasyonu, La Liga ve İtalya Futbol Federasyonu ile Serie A yönetimiyle ortak bir deklarasyon yayınlayarak, ayrılığa karşı birlikte kalınacağı açıklandı.

Almanya futbol modeli yatırımcıların kulüplerde yüzde 49'dan fazla pay sahibi olmasına izin vermiyor. Taraftarların kendi oylarını verme hakkı bulunuyor. Bu nedenle Bundesliga takımları Süper Lig'e karşı çıktılar. Fransız PSG'de Süper Lig'de yer almayacak. Fransa Başkanı Emmanuel Macron da Fransa takımlarının Avrupa Süper Ligi'nde olmaması dolayısıyla duyduğu memnunuyeti dile getirdi. Avrupa Süper Ligi'nin birlikteliğine ve sportif değerine zarar vereceğini ifade etti.

'PUANLARINI SİLİN LİGİN EN ALT SIRASINA GÖTÜRÜN'

Eski Manchester United kaptanı Garry Neville ise Süper Lig planlarınını 'Mide bulandırıcı' olarak nitelendirdi. ManU efsanesi ve Lig 2 kulübü Salford City'nin ortaklarından Neville, İngiliz basınına kararla ilgili konuşurken, '40 yıldır Manchester United taraftarıyım. Dürüst olmak gerekirse, buna benim kulübüm de dahil, bu gücü ligin zirvesindeki takımlardan geri almalıyız' .

Eski İngiltere Milli Takım oyuncusu 6 İngiliz ekibinin puanlarının düşürülmesi ve cezalandırılmaları gerektiğini vurgularken,  özellikle Liverpool ve Manchester United'ı hedef aldı ve 'Tam bir açgözlülük. Onlar(Kulüp sahilleri) açgözlüler. Bu ülkede futbolla ilgili bir şey yapmalılar. Bu yüz yıllık kulüpleri seven ve yaşayan taraftarlar var. Liverpool, 'Asla yalnız yürümeyeceksin' diye şarkı söylüyor. Halkın kulübü öyle mi? Man United, 100 yıldan fazla bir süre önce işçilerin kurduğu bir kulüptü. Artık öyle mi? Bu dünyanın ve bu ülkenin en büyük spor organizasyonu. Bu bir suç. " diye sordu.  Salgının ve ekonomik krizin ortasındayız. Yarı profesyonel futbol kulüpleri iflas etmiş durumda. Yarın bu takımların tüm puanlarını düşürün. Ligin en altına gönderin ve ceza verin. Ciddi şekilde, bunu yapın' ifadelerini kullandı.

'HAYAL KIRIKLIĞI VE REZALET'

Liverpool'un eski orta saha oyuncusu Danny Murphy de karanı 'hayal kırıklığı' ve 'rezalet' olarak nitelendirdi. Çocukken Liverpool'un lig ve Avrupa Kupası şampiyonluğunu hayal ettiğini yazan Murphy, 'Bir Liverpool oyuncusu olduğum andan bu yana, bu takımların yaptığı gibi bir şeyler kazanmak istedim. O tarih, o gelenek -hepsi Liverpool'un kurulduğu 1892 yılından bu yana meydana geldi- Avrupa Süper Ligi'ne katıldıklarında ortadan kaybolacak ve Liverpool, Premier Lig'den yasaklanacak. Liverpool'u Liverpool yapan her şey gidecek. Bunun için ligden ayrılacaklarsa, Manchester United ile yıllarca süren en çok kim şampiyon oldu rekabetine ne olacak? Ayrılak planları ortaya çıktıktan bu yana çok sayıda futbolu sevenler gibi tepkim hayal kırıklığı oldu. Rezalet bir düşünce ve bu fikrin arkasında açgözlülük var' diye yazdı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal