Manc Games ve BUG Lab’dan büyük iş birliği

Son yıllarda dünya ve Türkiye pazarında oldukça ilgi gören oyun sektöründe çığır açan BUG Lab'dan (Başakşehir Üniversitesi Oyun Laboratuvarı), yerli oyun firması Manc Games ile büyük iş birliği.

31.03.2023-17:26 - (Son Güncelleme: 31.03.2023-18:13) Manc Games ve BUG Lab’dan büyük iş birliği

Son yıllarda dünya ve Türkiye pazarında oldukça ilgi gören oyun sektöründe öncü çalışmalar yapan, Bahçeşehir Üniversitesinin oyun laboratuvarı projesi  “BUG”, yerli oyun firması Manc Games ile sektördeki gelişimine devam ediyor. 

Dijitalleşen dünya ile yıldızı giderek parlayan alanlardan biri olan oyun sektörü, aynı hızla Türkiye’de de gelişiyor. Son dönemlerde ülkenin en çok yatırım alan ve en fazla ihracat yapılan alanı olan oyun sektörü, akademik alanda sağlanan eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile, daha çok genç girişimcinin ilgisini çekmeye başladı. Bahçeşehir Üniversitesi tarafından kurulan “BUG”, İletişim Tasarımı Bölümü tarafından başlatılan bir oyun laboratuvarı projesidir.  “BUG” yani Bahçeşehir University Game Lab, yerli oyun firması Manc Games ile iş birliği yaparak Türk oyun sektörü ve oyun geliştirmek isteyen girişimciler için bir eğitim ve iletişim platformu olmayı hedefliyor. 

BUG Lab ve Manc Games'den büyük iş birliği 

Okay Muhabbet ve Yüzbir Muhabbet gibi binlerce indirme almış oyunları piyasaya süren, yerli oyun firması Manc Games ile iş birliği yapan BUG, alanında uzman isimler ve birbirinden yetenekli öğrencileri bir ortamda buluştururken, birlikte projeler geliştirme olanağı yakalıyor. Sektöre ve akademiye uzmanlar yetiştirmeyi amacıyla, oyun tasarımı yüksek lisans programını hayata geçiren platform, oyunun kurallarını yeniden yazıyor. 

BUG Lab'e kimler başvurabilir?

BUG Lab bir topluluk merkezi olarak start almış bir yapı olduğundan kapısı herkese açıktır. Şimdiye kadar hiçbir etkinliğini ücretli yapmamıştır. Sadece kapasite yüzünden zaman zaman kota koymak zorunda kalmıştır. Çevrimiçi etkinliklerimiz ise herkese açık; Discord sunucumuz ve Twitch kanalımız üzerinden izlenebilir. Sosyal medyada buggamelab üzerinden takip ederek güncel etkinliklere ve başvuru detaylarına ulaşabilirsiniz. Elbette BUG Lab bünyesindeki lisans ve master programlarımızın kendi önkoşulları var.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal