Manavgat'taki Orman Yangınını Çıkardıkları İddia Edilen İki Çocuğa 10'ar Yıl Hapis!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde gerçekleşen yangın ile ilgili iki çocuk hakkında hazırlnan iddianame kabul edildi. İddianameye göre yangın çıkarmak suçundan iki çocuğa hapis ve para cezası isteniyor.

30.09.2021-17:22 - (Son Güncelleme: 30.09.2021-17:22) Manavgat'taki Orman Yangınını Çıkardıkları İddia Edilen İki Çocuğa 10'ar Yıl Hapis!

Antalya’ya bağlı Manavgat ilçesinde Temmuz ayında orman yangını çıkardıkları gerekçesi ile hazırlanan iddianamede çocukların ‘’kasten orman yakmak’’ suçundan en az 10'ar yıl hapis ve 200 bin TL’ye kadar adli para cezası verilmesi talep edildi. Manavgat’ın Kavaklı Mahallesi'nde 28 Temmuz 2021'de başlayan ve 4 hektar ormanlık alan ile bazı binaların hasar görmesine sebep olan yangını çıkardığı gerekçesi ile gözetim altında tutulan M.A.T. (12) ve orman yangınını çıkarmaya azmettirdiği iddiası ile tutuklanan C.Y. (16) hakkında ‘’kasten orman yakmak’’ suçuyla hazırlanan iddianame Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 

Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü ve 24 kişinin de şikayetçi olarak gösterildiği iddianamede, ‘’yangının çıktığı saatlerde yangın mahallinden küçük bir çocuğun kaçtığı’’ yönünde bilgi edinildiği aktarıldı. Hazırlanan iddianamede, yangın çıkarma iddiasıyla suçlanan 12 yaşındaki M.A.T'nin şu ifadelerine yer verildi: 

‘’Ormanın yakınlarında futbol oynarken C.Y. yanıma gelerek ormanı işaret etti ve 'Bu ormanı tutuştur' dedi. Ben de 'neden' diye sordum, o da bana 'yak yak bir şey olmaz, zaten kamera yok buralarda' dedi. Bana çikolata verdi ve ormanı yakmamı söyledi, yine bana evimizdeki çakmağı alarak ormanı yakabileceğimi söyledi. Eve giderek evdeki çakmağı aldım ve ormana gittim. Ormanda daha önceden hayvancılık yapmıştık, bu sebeple ormanı biliyordum. Ormana gittiğimde yerde bulunan kurumuş çalılara etraftan biraz daha çalı ve kurumuş ot toplayarak çember haline getirdim ve elimdeki çakmakla orayı ateşe verdim. Beş dakika kadar orada kaldım, yangın büyüdü. Ormanın yakınlarındaki oduncunun yanına gittim, yangının istif halinde bulunan odunlara doğru ilerlediğini gördüm, oradan da kaçarak eve gittim.’’ Ormanı yakması konusunda kimsenin kendisini tehdit etmediğini belirten çocuğun, pişmanlık duyduğunu ve ateşi söndürmeye çalıştığını söylediği aktarıldı. 


ORMANI YAKMASINI BEN SÖYLEMEDİM

Orman yangınının azmettiricisi konumda olan C.Y. suçlamaları kabul etmedi. 

Manavgat’taki yangının azmettiricisi konumda bulunan 16 yaşındaki C.Y., suçlamaları kabul etmedi. C.Y., M.A.T'nin kendisine iftira attığını dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal