Manavgat'ta Çıkan Yangında 4 Bölgeden 3'ü Kontrol Altına Alındı! 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Manavgat'ta dün öğlen saatlerinde ormanda başlayarak binalara sıçrayan yangının ardından bölgede incelemelerde bulunan Tarım ve Orman Bakanı, 82 yaşındaki 1 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

29.07.2021-10:53 - (Son Güncelleme: 29.07.2021-10:53) Manavgat'ta Çıkan Yangında 4 Bölgeden 3'ü Kontrol Altına Alındı! 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Dün tüm Türkiye'nin ciğerini yakan Antalya Manavgat'ta çıkan yangına yönelik incelemelerinin ardından açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ekiplerin çalışmalarını aralıksız şekilde bütün özveriyle ve titizlikle devam ettiğini bildirdi.

Yangın bölgesindeki yaralılara yönelik tedaviler devam ederken Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 1 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

28 ve 29 Temmuz tarihlerinde 13 ilde meydana gelen 41 orman yangınının 31 tanesinin kontrol altında olduğunu bildiren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 4 noktada çıkan Antalya Manavgat yangının da kontrol altında olduğunu ifade etti. 

MAALESEF 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, gece saatlerinde Akseki'de çıkan bir yangının hala sürdüğünü belirterek, ''Maalesef 1 kaybımız var. Antalya Akseki Kepezbeleni Mahallesi'nde 82 yaşında bir vatandaşımız vefat etmiştir. Buradan sizler vasıtasıyla yangın bölgesindeki vatandaşlara tekrar sesleniyoruz. Elbette malımız önemli fakat mal güvenliğinden önce can güvenliği olması lazım.

Kepezbeleni Mahallesi boşaltılırken, maalesef evinde yalnız kalan amcamız vefat etmiştir. Lütfen anonslara ve bu konudaki çağrılara uyalım.''

10 KİŞİ BARAJDA MAHSUR KALDI

''Yine Oymapınar Barajı'nda 10 kişinin mahsur kaldıkları bilgisi var elimizde. Yine anonslar yapıldı ve maalesef orada kalmışlar. Restorancı oldukları tahmin ediliyor.

Helikopterle bu arkadaşları alıp getirme şansımız maalesef yok. Helikopterler zaten şu an havada çok zor duruyorlar. Sabah yönetim helikopteriyle uçuşta da biz bayağı zorluk çektik.

Su atan helikopterlerimizle sabahın ilk saatlerinden itibaren çalışıyorlar ama tüm bu coğrafyalarda biraz önce saydığım tüm yangın coğrafyasında zorlukla mücadele ediliyor.

Oymapınar'da mahsur kalan vatandaşlarımızı tahliye etmek üzere AFAD ve ambulans ekipleri harekete geçti.'' ifadelerine yer verdi.

ÖNCELİĞİMİZ YERLEŞİM YERLERİ

Yangınları kontrol altına almak için 3 uçak, 29 helikopter, 458 arazöz ve 1832 personelin yangın noktalarında görev aldığını vurgulayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ''Antalya'da 18 köy ve mahalle boşaltıldı. Adana farklı ilçelerden 11 köy, Mersin'in Aydıncık ilçesinde 5 köy boşaltıldı. Tabii ki önceliğimiz yerleşim yerleri.

YANGIN SEBEBİYLE İLGİLİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Yangın sebebiyle ilgili çok yönlü soruşturmalar devam ediyor. Rüzgar ve nem işimizi zorlaştırıyor. Yerleşim yerlerinin akabinde yangınların kontrol altına alınmasına yönelik çalışmalar yapılıyor. Tüm kamu kurumlarına teşekkür ediyoruz.'' diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal