Manavgat Güreşleri kim kazandı, başpehlivan kim oldu?

Bu sene 9. düzenlenmiş olan Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri yarışmasında başpehlivanlığı final turunda Mustafa Taş'ı mağlup eden Cengizhan Şimşek kazanarak birinci oldu..

16.05.2022-11:32 - (Son Güncelleme: 16.05.2022-11:32) Manavgat Güreşleri kim kazandı, başpehlivan kim oldu?

Ilıca Stadı'nda yapılan müsabakada, 70'i başpehlivan 1170 güreşçi katılım sağladı. Türk bayrağını taşıyan başpehlivanlar, er meydanında dolaşarak güreş severleri selam verdi. Açılış seremonisinden ve kura çekiminden sonra yarış başladı.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, geleneksel hale gelen yağlı güreşleri, salgın ve orman yangınlarından sonra 2 senenin sonunda tekrar başladıklarını dile getirdi.

Başpehlivanlık için yarışan finalistler finalde Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Spor Kulübünden Cengizhan Şimşek ile aynı kulüpten Mustafa Taş karşılaştı.

Finalist olan ve kazanan Cengizhan Şimşek, 9. Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin başpehlivanı olmuştur. Yağlı güreş yarışmasında üçüncü Fatih Atlı ve Osman Aynur olmuştur. Finalde ise Hasan Güzeller'i yenen Mustafa Arslan birinci olmuştur.

Dereceye girmiş olan güreşçilere kupa ve madalyaları Belediye Başkanı Sözen ile güreş ağası Hasan Özden vermiştir.

Başpehlivanlığı kazanmış olan Cengizhan Şimşek, çok mutlu olduğunu, aynı başarıyı Kırkpınar'da da göstermek istediğini dile getirdi.güreş

Selin Doğan
selindogan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal