Mamak Belediyesi Sokak Hayvanları Sahiplenenlere Maddi Destek Vereceğini Açıkladı!

Ankara’da Mamak Belediyesi, bugün yaptığı Meclis Toplantısı’nda sokak hayvanlarını sahiplendirenlere 500 lira nakdi destek verileceğini duyurdu.

06.01.2022-17:18 - (Son Güncelleme: 06.01.2022-17:54)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda belediyeler çalışmalarını başlatmıştı. 

Sokaklardaki başıboş köpeklerin insanlara tehlike arz etmesini önlemek amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor. Mamak Belediyesi bugün yaptığı Meclis Toplantısı sonrası sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi konusunda yaptıkları çalışmayı açıkladı. Belediye, sahipsiz hayvanları sahiplenen kişilere 500 lira destek sağlayacağını açıkladı. 

SOKAK HAYVANI SAHİPLENENLERE 500 LİRA VE MAMA DESTEĞİ

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, sokak hayvanların sahiplendirilmesini teşvik etmek amaçlı hemşehrilerine aylık 500 lira nakdi para desteği ve mama desteği vereceklerini resmi Twitter hesabı üzerinden duyurdu. 



KAMPANYAYA ÖNEMLİ BİR TALEP OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Mamak Belediyesi’nde bugün yapılan Meclis Toplantısı’nda kararı oylamaya sunan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, ‘Sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi konusunda bir kampanya, çalışma başlatmıştık geçen yıl. Bu çerçevede sokak hayvanlarını sahiplenenlere nakdi bir yardım yapalım demiştik. Aynı zamanda 150 lira bir rakam belirlemiştik geçen yıl için. Bu sene için 500 lira teklif ediyorum. Sokaktan hayvan sahiplenen hemşehrilerimize aylık olarak 500 lira nakit destek vereceğiz.

Aynı zamanda mama ve bakımını da yapacağız. Hem onları sahiplendireceğiz, o hayvanları korumuş olacağız. Bu kampanyaya önemli bir talep olacağını da düşünüyorum açıkçası. Hayvanların sahiplendirilmesiyle ilgili 150 lirayı 500 liraya çıkararak oylanmasını takdirlerinize sunuyorum’ açıklamalarında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal