26.02.2021-17:03 (Son Güncelleme:26.02.2021-17:03)


1

DİSK'e bağlı Genel-İş ve Maltepe Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi müzakerelerinde anlaşmaya varılamaması üzerine işçiler grev yapmaya karar vermişti.



2

İlçede grevin tesiri bilhassa temizlik hizmetleri hususunda hissedildi, sokaklarda toplanmayan çöpler yığınlar haline geldi.



3

Grevin beraberinde getirdiği problemler, vatandaşın günlük hayatında sorunlar oluşturmayı sürdürürken, bu hale İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) müdahale etmeme sebebi ise merak edildi.



4

Maltepe'de adım başı vatandaşın karşısına çıkan çöp tepelerine İBB neden müdahale etmiyor?



5

YETKİSİ YOKMUŞ..

YETKİSİ YOKMUŞ..

Beyaz Masa'dan şikayet için arayan vatandaşlar beklediği yanıtı alamadı. Beyaz Masa hattı tarafından yapılan açıklamada, ilçenin Maltepe Belediyesi'nin sorumluluğun olması sebebiyle İBB'nin herhangi bir müdahale etmesinin yasak olduğu ifade edildi.



6

İBB BAŞKANLIĞINA GELİRKEN ''HER ŞEY GÜZEL OLACAK'' SÖZÜ VERMİŞTİ...

İBB BAŞKANLIĞINA GELİRKEN ''HER ŞEY GÜZEL OLACAK'' SÖZÜ VERMİŞTİ...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, göreve geçmeden önce ''her şey güzel olacak'' sloganı ile oldukça konuşulmuştu. Fakat başkanlığa geçtiği günden bu yana İstanbullunun zulmü bitmek tükenmek bilmiyor. Hatırlandığı gibi geçen zamanlarda İstanbul sel felaketiyle boğuşurken kendisi Erzurum'da kayak keyfi yapıyordu. En son olarak geçen hafta megakent İstanbul'da etkili olan kar yağışında pek çok yol trafiğe kapanmış, gereken tuzlama çalışmamaları yapılmamış ve İstanbullu yine mağdur olmuştu...



7

İşçilerin grevi 4. günde sürerken Maltepe'nin pek çok mahallesinde çöpler yığın oldu, konteynerlar doldu taştı. Verilen grev kararının ardından en büyük mağduriyeti çekenler de ilçe halkı oldu. Konteyner kenarlarında adeta tepe haline gelen çöpler ise koronavirüsle mücadele ettiğimiz şu günlerde toplum sağlığını riske atan kritik bir problem halini aldı.



8

Maltepe'nin çöp yığınları görenleri korkuttu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR