Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'tan itiraf: “Bağış paralarını CHP İl Teşkilatı’na teslim edeceğim konusunda bana güveniyorlardı'"

Son dakika haberine göre, CHP'deki para sayma skandalıyla ilgili gelişmeler yaşandı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın ifadesi ortaya çıktı. Kılıç, görüntülere ilişkin, "Kampanyanın başlatılmasında ve paraların toplanmasında sorumluluk CHP İstanbul İl Başkanlığı'na aittir" şeklinde konuştu ve ihaleyi CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu'na yıktı. Bu açıklama, CHP içindeki para sayma skandalıyla ilgili sorumlulukların belirlenmesi ve soruşturmanın derinleştirilmesi açısından önem taşıyor

27.03.2024-16:04 - (Son Güncelleme: 27.03.2024-16:23)

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma kapsamında ifade verdi. Kılıç'ın ifadesinde, "Arkadaşlarım bağış paralarını doğrudan bana teslim ettiler, çünkü benim bu parayı bağış kampanyası kapsamında CHP İl Teşkilatına teslim edeceğim konusunda bana güveniyorlardı. Kampanyanın başlatılmasında ve paraların toplanmasında sorumluluk CHP İstanbul İl Başkanlığı'na aittir" şeklinde konuştuğu öğrenildi.

Sosyal medyada Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re'sen soruşturma başlatılmıştı. Bu soruşturma kapsamında, maddi gerçeğin ortaya çıkarılması ve suç unsurlarının tespiti amacıyla bir dizi kişi şüpheli sıfatıyla ifade vermeye çağrılmıştı.

CHP eski İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, CHP eski İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın eski basın danışmanı Can Poyraz, söz konusu binayı sattığı iddia edilen Ali Rıza Braka, İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Onur Öksel, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın Danışmanı Melih Morsümbül ve iş adamı Hüseyin Köksal'ın şoförü Servet Yıldırım da soruşturma kapsamında ifade vermişti.

'Bir Tuğla da Sen Koy' un iç yüzü ortaya çıktı

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, şüpheli sıfatıyla ifade verdiği soruşturma çerçevesinde, 2019 yılının sonbaharında CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından başlatılan 'Bir Tuğla da Sen Koy' bağış kampanyasından toplanacak paralarla CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının alınması planı olduğunu belirtti. Kılıç, bu hususun parti toplantılarında sürekli olarak konuşulan bir konu olduğunu ifade etti ve CHP üyesi olarak bu kampanyaya destek vermeyi uygun gördüğünü dile getirdi.

Kılıç, bu kapsamda kendi tarafından 50 bin lira bağış yaptığını ve samimi oldukları arkadaşlarından da bu kampanyaya destek olmalarını rica ettiğini belirtti. Ercan Konak'tan 50 bin lira, Hüseyin Kalkan'dan 50 bin lira, Vedat Ali Aydın'dan da 50 bin lira olmak üzere toplamda 200 bin lira bağış parası topladığını ifade etti. Şüpheli Kılıç, arkadaşlarının bağış paralarını doğrudan kendisine teslim ettiklerini ve bu parayı bağış kampanyası kapsamında CHP İl Teşkilatına teslim edeceği konusunda kendisine güvendiklerini belirtti.

Kılıç, topladığı bağış paralarını sürekli olarak yanında bulundurduğunu ve bulunduğu ortamda başka bağış yapıldığında bunları da toplanan miktarın üzerine ekleyerek ilgili kişiye teslim etmeyi planladığını ifade etti.


“Sorumluluk CHP’ye aittir!”

Ali Kılıç, CHP İstanbul İl Teşkilatından bir kişinin kendisini arayarak paraları belirtilen adrese götürmesini istediğini belirtti. Kendisine telefondan bir adres gönderildiğini ve o sırada müsait olmadığı için Melih Morsümbül'ü arayarak bulunduğu yere çağırdığını söyledi. Toplamda 200 bin lirayı Morsümbül'e vererek belirtilen adrese götürmesini istediğini aktardı. Ancak kime teslim edileceği konusunda herhangi bir isim vermediğini vurguladı. Morsümbül'ün, kendisine verilen talimatı yerine getirerek parayı belirtilen adrese götürdüğünü ve orada bulunan kişilere teslim ettiğini ifade etti. Kılıç, bu şekilde konunun kapandığını belirtti.

Paranın belirtilen adrese götürülmesi sırasında makbuz alınıp alınmamasının önemli olmadığını düşündüğünü, çünkü o dönemde parti binası alınması için herkesin seferber olduğunu ifade etti. Bağış makbuzlarının daha sonra CHP İstanbul İl Teşkilatı tarafından kendisine gönderileceğini düşündüğünü dile getirdi. Sadece İl Binası alınmasına destek olmak amacıyla kendisinin ve yakın arkadaşlarının yaptığı bağış paralarının oraya gönderildiğini belirtti.

Kılıç, bizzat bağış yapması için kendisine kimse tarafından talepte bulunulmadığını, ancak toplantılarda herkesin imkanları ölçüsünde kampanyaya gönüllü olması istendiğini ifade etti. Kampanyanın başlatılması ve paraların toplanmasıyla ilgili sorumluluğun CHP İstanbul İl Başkanlığı'na ait olduğunu belirtti ve satın alınan İl Binası için elden ödenen paranın parti gideri olarak kayıtlara girip girmediği konusunda bilgisinin olmadığını söyledi.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal