Mali'yle ikili ilişkiler gelişiyor! Geçen yıla göre yüzde 100'e varan ticaret artışı!

Türkiye ile Mali arasındaki ikili ilişkileri ele alan Türkiye'nin Bamako Büyükelçisi Murat Mustafa Onart, "Geçen yıla göre ticaret hacminde yüzde 100'lük bir artış sağladık, 140 milyon dolara ulaştık. Hedefimiz 200 milyon doları aşmak.” diyerek ticaretin geliştiğini ifade etti.

12.04.2022-14:14 - (Son Güncelleme: 12.04.2022-14:14) Mali'yle ikili ilişkiler gelişiyor! Geçen yıla göre yüzde 100'e varan ticaret artışı!

Türkiye'nin Bamako Büyükelçisi Murat Mustafa Onart, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2018'de Mali'ye gerçekleştirdiği ziyaretten sonra iki ülke arasındaki ticaret hacminin her geçen sene arttığını dikkat çekere, “Geçen yıla göre ticaret hacminde yüzde 100'lük bir artış sağladık, 140 milyon dolara ulaştık. Bu yılki hedefimiz ise 200 milyon doları aşmak.” şeklinde konuştu.

Mali'yle ikili ilişkiler gelişiyor! Geçen yıla göre yüzde 100'e varan ticaret artışı!

Mali'nin alım gücü yüksek

Mali'nin keşfedilmeyen büyük bir pazar vadettiğini ifade eden Onart, "Türk Hava Yollarının her gün buraya seferi var. Ulaşım çok kolay. Mali istatistik olarak fakir görünse de aslında zengin bir ülke. Alım gücü çok yüksek. Para birimi avroya doğrudan bağlı. Bizim ürünleri keşfeden Mali halkı zaten Türk ürünlerine yöneliyor. Çok çeşitli alanlar da ürünler satılabilir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2018'de Mali'ye gerçekleştirdiği ziyaretten sonra ikili ilişkilerin giderek iyiye gittiğini söyleyen Onart, şöyle konuştu:

"Mali her şeyi ithal eden bir ülke. Sanayisi çok az gelişmiş durumda. Sadece çok temel şeyler, su, içecek gibi üretimleri var. Onun dışında gelişmiş bir sanayisi yok. İş adamlarımız elektronikten mobilyaya, inşaat malzemesinden araba parçasına kadar her sektörde buraya yatırım yapabilir. En son buraya yapılan büyük yatırım Aksa Enerjinin yatırımı, 60 megavatlık bir üretim sağlıyor. Bu da Mali'nin enerji üretiminin yaklaşık 5'te 1'ine denk geliyor. "

Mali'yle ikili ilişkiler gelişiyor! Geçen yıla göre yüzde 100'e varan ticaret artışı!

Hedef 200 milyon dolar

Onart, Erdoğan'ın da Mali'deki son gelişmeleri ve olayları ilgiyle izlediğinin altını çizerek, "Cumhurbaşkanımızın Afrika'da en büyük hedefi iki ülkenin her açıdan kazanacağı bir ilişkinin kurulmasını sağlamak. Mali'de ticaret hacmi olarak güzel rakamlara ulaşıyoruz. Örneğin bu yıl geçen yıla göre ticaret hacminde yüzde 100'lük bir artış sağlayarak 140 milyon dolara ulaştık. Bu yılki hedefimiz ise 200 milyon doları aşmak." ifadelerine yer verdi..

Mali halkının ticari manada kolay iletişim kurulabilecek insanlar olduklarını söyleyen Onart, Türk girişimcisinin zorlanmadan yatırım yapabileceğini belirterek açıklamalarını sonlandırdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal