Malatya'daki Deprem İçin Günler Öncesinden Uyarmıştı!

Malatya Pütürge'de saat 12.57'de 5.2 şiddetinde bir deprem yaşandı. Depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür'ün günler öncesinden bölgeyle alakalı tahminleri ilgi topladı.

04.08.2020-13:55 - (Son Güncelleme: 04.08.2020-17:53) Malatya'daki Deprem İçin Günler Öncesinden Uyarmıştı!

Avrupa Sismoloji Merkezi'nin verilerine bakıldığında Türkiye'nin doğu bölgesinde 5,4 şiddetinde bir sarsıntı meydana geldi. Deprem Malatya, Diyarbakır, Adıyaman ve etrafındaki şehirlerde de hissedildi.

Meydana gelen depremden bir kaç gün öncesinde Prof. Dr. Naci Görür, 1 Ağustos 2020 tarihinde Malatya’nın Hekimhan ilçesinde saat 08:33’te 3.9 şiddetinde gerçekleşen depremin ardından 'Deprem Malatya Fayı üzerinde oldu, DAF ile ilgili değil. Bu fay da uzun zamandır enerji biriktiriyor' uyarısını yapmıştı.

Naci Görür'in sosyal medya (twitter) hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer almıştı:

'Arkadaşlar, bu sabah Malatya, Yeşilpınar/Hekimhan'da olan 3,8'lik küçük deprem MalatyaFayı üzerinde oldu, DAF ile ilgili değil. Bu fay da uzun zamandır enerji biriktiriyor. Sevgiler.'

7.4 ŞİDDETİNDE DEPREM UYARISI

Prof. Dr. Görür, açıklamasının sonrasında da, 'Arkadaşlar, bazı izleyicilerim Malatya Fayı hakkında bilgi istiyorlar. Bu fay son zamanlarda Munzur Üniversitesi öğretim üyesi Taylan Sancar vd tarafından ayrıntılı olarak çalışılmaktadır. 2018 J Seismol. Yayınlarına göre Malatya Fayı 7.4 büyüklüğüne varabilecek deprem üretebilecek kapasitededir. Bu hesaplamayı yazarlar bu fayın son 10 bin sene içerisinde üretmiş olduğu 4 deprem verisine dayanarak yapmışlardır' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal